Alapdarabok, amikre minden nőnek szüksége van

2023. március 27.
Egy kisebb, de okosan összeválogatott gardrób mellett biztosan nem kell azon görcsölni, hogy mit vegyünk fel. Mutatjuk, milyen darabokat érdemes beszerezni.

Bár a trendek jönnek, mennek, a legtöbb ruhásszekrényben fellelhetők azok a ruhadarabok, amelyekre csak úgy hivatkoznak a divatszerkesztők, hogy alapdarabok (avagy: essentials). Ezekenek az összetevőknek az ereje abban rejlik, hogy megkönnyítik az öltözködést, hiszen tökéletes alapot adnak egy-egy összeállításnak, hibátlanul kombinálhatók a többi ruhadarabbal és kiegészítővel – nem beszélve arról, hogy lefékezik a fast fashion műfaját. Mutatjuk, melyik az a tíz darab, amire érdemes és nagyon jól lehet építkezni. 

Fehér ing

A fehér blúz mindig jó döntés, a lezseren elegáns darabra akkor is nyugodtan rábízhatjuk magunkat, ha épp semmi ötletünk nincs, hogy mit vegyünk fel. 

NUBU fehér ing
A NU+BU kapszulakollekció megalkotása hagyománnyá vált a márka életében. A kollekció uniszex darabjai fekete-fehér színekben készülnek.

Egyenes szárú farmer

Divatszakértők szerint a női ruhatár egyik leghasznosabb darabja az egyenes szárú farmer, vagy a mom jeans, ami tökéletesen működik sneakerrel, loaferrel, magassarkúval is. 

Max Mara farmer
Egyenes szabású zsebes farmer sztreccs pamut farmer anyagból.

Arany karika-fülbevaló

A méretes arany karika fülbevaló miatt sem kell aggódni, egy jól megválasztott minőségi darab soha nem megy ki a divatból, ráadásul szinte minden alkalomra bevethető, a legpuritánabb szettet is feldobja. 

DKNY fülbevaló

Klasszikus fekete belebújós ruha

A fekete szaténruha napközben kiválóan működik tornacipővel, bakanccsal, farmerkabáttal, pólóval, este pedig kombinálhatjuk magassarkúval, arany fülbevalóval.

H&M fekete belebújós ruha
Lábszárközépig érő szaténruha hátul kereszteződő, keskeny vállpánttal, mélyen kivágott hátrésszel, egyenes szabású alsó szegéllyel, egyik oldalán magas hasítékkal.

Oversized blézer

Oversized blézer

Az XXL blézer jól kominálható farmerrel, szoknyával, bőrnadrággal – működik az irodában, a színházban és az azt követő buliban is. 

House of Dagmar oversized blézer
A semleges színű blézer egy olyan darab, amit bármihez viselhetünk.

Fehér tornacipő

A mindig tiszta, hófehér sneaker a legkényelmesebb alapdarabok egyike, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Katalin hercegné lábán is gyakran lencsevégre kapják kedvenc tornacipőjét

Ralph Lauren bőr sportcipő

Lezser szabású fekete póló

COS fekete póló

Ballonkabát

A trench coat kényelmes, elegáns, jól kombinálható, és kiváló átmeneti darab az évszakok között. 

Massimo Dutti ballonkabát

Bőrnadrág

Egy jó szabású bőrnadrágot azért érdemes beválogatni az alapdarabok közé, mert minden összeállításba visz egy vagány csavart. 

GAP vintage nadrág

Puha kötött pulóver

Egy kötött felső azon túl, hogy melegen tart, a lehetőségek tárházát rejti, szinte bármivel variálható. 

Answear Lab gyapjú pulóver

Fotók: Getty Images