Grey Day: a szürke szín legendája

2023. május 12.
Május 12-én ünnepeljük a szürke színt. A szürke az egyensúlyt jelenti. A szürke semleges. A szürke megnyugtat. Időtálló, miközben lehet kifinomult, nyers vagy egyszerű. A szürke lehet legenda is.

A szürke szín természetéből adódóan egyszerű, de egyúttal végtelenül összetett is. Az emberi szem a szürke több száz különböző árnyalatát képes megkülönböztetni, bár első pillantásra aprónak tűnhetnek a köztük lévő különbségek. Ez a szín sokféle történetet mesélhet el attól függően, hogy hogyan kombinálják például egy lábbelin. A szürke szín a New Balance számára legenda: ez az időtlen árnyalat az évtizedek alatt szinte a márka szinonimájává vált. Ezt a különleges kapcsolatot ünnepli a brand május 12-én, a Grey Day alkalmából pedig egy speciális, jövőbe tekintő kiadással, a Moon Daze kollekcióval rukkolt elő.

A szürke szín először a futócipőkön jelent meg a 70-es évek végén. Akkoriban a trendeket a világos színek uralták – különösen a fehér. A városi körülmények között végzett sportolás azonban a világos színű cipők gyorsabb elhasználódásához vezetett, ami különösen a szín fakulása és az anyag kopása miatt volt szembetűnő. Ezt megelőzendő kezdett el a New Balance szürke velúrt használni a futócipők tervezésekor, ami egyrészt növelte a cipők élettartamát, másrészt az utca színeihez – a betonhoz és az aszfalthoz – is illett. Így kezdődött a New Balance és a szürke szín kapcsolata, ami a mai napig töretlenül tart.

Habár a szürke már régóta a New Balance paletta alapszíne volt, végül az 1980-as években vált a márka védjeggyé az olyan modellek révén, mint a 990-es és a ma már környezetbarát 574-es. Amikor a 990-est 1982-ben először piacra dobták, 100 dolláros ára és szürke, kiváló minőségű velúr felsőrésze tette azonnal státuszszimbólummá, ezzel felerősítve ennek a színnek a szerepét a legkiválóbb minőségű tornacipőkön.

A New Balance legendás szürke árnyalatának hatása azóta is megkérdőjelezhetetlen, a márka pedig 2018 óta minden évben megünnepli kedvenc színét. A Grey Day idén május 12-re esik, és mi mással tennék emlékezetessé ezt a napot, mint egy új, különleges kollekcióval. A Moon Daze pack négy sneakert tartalmaz a múlt és a jelen legsikeresebb modelljei közül, a More Trailt, a 9060-at, az 580-at és az 550-et, a szürke különböző árnyalataiban újragondolva.

Promóció