Szürke még sosem volt ennyire zöld: megérkezett a környezetbarát New Balance 574 Evergreen

2022. június 11. |

Ha nem most, akkor mikor kezdenénk el többet tenni a bolygónkért? A New Balance az iparág többi szereplőjének is szeretne példát mutatni a green leaf szabvány bevezetésével legnépszerűbb termékeinek gyártási folyamataiban, amelynek célja, hogy a márka még fenntarthatóbb alapanyagokat használjon. A zöld levéllel jelölt termékek mindegyike legalább 50% újrahasznosított vagy bio alapanyagból készül. Így készült a legújabb kollekciójuk is!

A New Balance kibővítette a márka green leaf szabványának megfelelő termékeinek kínálatát, ami most már magába foglalja az 574-es modellt is. A poliészter és a bőr (a pamut mellett) két olyan nagy mennyiségben használt anyag, amelyek környezetre és klímára gyakorolt hatása különösen jelentős. Épp ennek csökkentésére koncentrál az új kezdeményezés, amelynek célja, hogy 2025-re a New Balance által felhasznált poliészter 50%-a újrahasznosított legyen, illetve hogy a márka által használt bőrök 100%-a környezetbarát, preferált bőr legyen.

szurke-zold-kornyezetbarat-new-balance-574-evergreen

A New Balance green leaf szabvány ezen környezetkímélőbb anyagok használatát jelöli. A green leaf szabványnak megfelelő ruházat esetén a ruhadarab anyagának minimum 50%-a környezetbarát, a szabványának megfelelő lábbeli esetén pedig a lábbeli felsőrészének minimum 50%-a környezetbarát, a középtalp/külső talp anyagának pedig kb. 3%-a bio vagy 5%-a újrahasznosított anyag. Egy anyagot a fizikai jellemzői alapján (például újrahasznosított poliészter) vagy fenntarthatóbb előállítási módszerei alapján (például Better Cotton) nevezünk környezetbarátnak.

szurke-zold-kornyezetbarat-new-balance-574-evergreen

A 2022-es tavaszi kollekcióban az újonnan bevezetett lábbelik 19%-a, és a ruházati termékek több mint 60%-a megfelel a márka green leaf szabványának, aminek legfontosabb célja, hogy felgyorsítsa a rendszerszintű változást és hatékonyan csökkentse a New Balance által használt alapanyagok környezeti hatását. A környezetbarát anyagok használatának választása a leghatékonyabb és leggyorsabb módja annak, hogy egy márka hogyan változtathatja meg az ökológiai lábnyomát. A New Balance 2020-ban indította el a green leaf szabványt először a ruházati termékek vonalán, azóta pedig folyamatosan bővül a termékek és a termékkategóriák száma, ahol a hagyományosakat környezetbarát alapanyagok váltják fel.

Az 574 talán a legvalószínűtlenebb NB ikon, melynek épp szerény sokoldalúsága volt az, ami a legnagyobbak közé emelte. 1988-as indulásakor az 574 egyszerre volt új, különleges és strapabíró, miközben letisztult és könnyen hordható is, ami azóta a cipősszekrények alapdarabjává tette szerte a világon. Az 574 egyben a New Balance egyik bestsellere is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy rengeteget készül belőle. A green leaf szabvány alkalmazása a márka legnépszerűbb cipőjénél így még jobban jelzi a New Balance fenntarthatóbb alapanyagok bevezetése iránti elkötelezettségét, hogy ez ne újdonság vagy különlegesség legyen, hanem a mindennapi folyamatok része.

Olvass tovább!

Vegán sneakerek, amiket ismerned kell

Vegán sneakerek, amiket ismerned kell

Ha fontos számodra, hogy lábbelid ne csak esztétikus és kényelmes, de környezetbarát is legyen, válassz az alábbi öt brand vegán cipői közül!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat