Szürke még sosem volt ennyire zöld: megérkezett a környezetbarát New Balance 574 Evergreen

2022. június 11.
Ha nem most, akkor mikor kezdenénk el többet tenni a bolygónkért? A New Balance az iparág többi szereplőjének is szeretne példát mutatni a green leaf szabvány bevezetésével legnépszerűbb termékeinek gyártási folyamataiban, amelynek célja, hogy a márka még fenntarthatóbb alapanyagokat használjon. A zöld levéllel jelölt termékek mindegyike legalább 50% újrahasznosított vagy bio alapanyagból készül. Így készült a legújabb kollekciójuk is!

A New Balance kibővítette a márka green leaf szabványának megfelelő termékeinek kínálatát, ami most már magába foglalja az 574-es modellt is. A poliészter és a bőr (a pamut mellett) két olyan nagy mennyiségben használt anyag, amelyek környezetre és klímára gyakorolt hatása különösen jelentős. Épp ennek csökkentésére koncentrál az új kezdeményezés, amelynek célja, hogy 2025-re a New Balance által felhasznált poliészter 50%-a újrahasznosított legyen, illetve hogy a márka által használt bőrök 100%-a környezetbarát, preferált bőr legyen.

szurke-zold-kornyezetbarat-new-balance-574-evergreen

A New Balance green leaf szabvány ezen környezetkímélőbb anyagok használatát jelöli. A green leaf szabványnak megfelelő ruházat esetén a ruhadarab anyagának minimum 50%-a környezetbarát, a szabványának megfelelő lábbeli esetén pedig a lábbeli felsőrészének minimum 50%-a környezetbarát, a középtalp/külső talp anyagának pedig kb. 3%-a bio vagy 5%-a újrahasznosított anyag. Egy anyagot a fizikai jellemzői alapján (például újrahasznosított poliészter) vagy fenntarthatóbb előállítási módszerei alapján (például Better Cotton) nevezünk környezetbarátnak.

szurke-zold-kornyezetbarat-new-balance-574-evergreen

A 2022-es tavaszi kollekcióban az újonnan bevezetett lábbelik 19%-a, és a ruházati termékek több mint 60%-a megfelel a márka green leaf szabványának, aminek legfontosabb célja, hogy felgyorsítsa a rendszerszintű változást és hatékonyan csökkentse a New Balance által használt alapanyagok környezeti hatását. A környezetbarát anyagok használatának választása a leghatékonyabb és leggyorsabb módja annak, hogy egy márka hogyan változtathatja meg az ökológiai lábnyomát. A New Balance 2020-ban indította el a green leaf szabványt először a ruházati termékek vonalán, azóta pedig folyamatosan bővül a termékek és a termékkategóriák száma, ahol a hagyományosakat környezetbarát alapanyagok váltják fel.

Az 574 talán a legvalószínűtlenebb NB ikon, melynek épp szerény sokoldalúsága volt az, ami a legnagyobbak közé emelte. 1988-as indulásakor az 574 egyszerre volt új, különleges és strapabíró, miközben letisztult és könnyen hordható is, ami azóta a cipősszekrények alapdarabjává tette szerte a világon. Az 574 egyben a New Balance egyik bestsellere is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy rengeteget készül belőle. A green leaf szabvány alkalmazása a márka legnépszerűbb cipőjénél így még jobban jelzi a New Balance fenntarthatóbb alapanyagok bevezetése iránti elkötelezettségét, hogy ez ne újdonság vagy különlegesség legyen, hanem a mindennapi folyamatok része.

Olvass tovább!