A sneaker, ami 40 éve a sztárok kedvence

2021. december 03.
A cipő, amit ugyanúgy hordanak szupermodellek Londonban és Milánóban, mint a kertvárosi apukák Ohióban.

A New Balance 990 története közel négy évtizedre nyúlik vissza: 1978-ban Jim Davis, a New Balance tulajdonosa arra kérte a márka fejlesztőit, hogy – időt és költségeket nem kímélve – hozzák létre a világ legjobb futócipőjét. 1982-re el is készültek vele, és megszületett a 990. A 99x széria első modellje forradalmasította a futócipők piacát, és megjelenése után azonnal el is érte azt az ikonikus státuszt, ami napjainkban is jellemzi.

New Balance

Az innovációknak köszönhetően a cipő egyszerre volt stabil, párnázott és rugalmas, és ez volt az első futócipő, ami az addig példa nélküli 100 dolláros áron debütált. Ez persze még vonzóbbá tette a sportolók és a sneakermániások körében is, de a futópályák mellett az utcákat is gyorsan meghódította. A magas árat a legfejlettebb technológia és a legjobb anyagok használata mellett az is indokolta, hogy a 990 a New Balance made in USA vonalának tagja, azaz az alapanyagok előállítása és a gyártás legalább 70%-ban Amerikában történik.

New Balance

A cipő a kényelem és a stílus tökéletes ötvözete, és pont annyira egyszerű és letisztult, hogy időtlen maradhasson. Nem véletlen, hogy sok más cipőmodellel ellentétben a NB 990 a közel 40 év alatt mindössze négyszer újult meg, végig megőrizte a márka örökségévé vált esztétikát. A cipő felsőrésze velúr és jól szellőző hálós anyag kombinációja, az Ortholite betét az ideális párnázottságért felel, az ENCAP középtalp pedig a stabilitásért. Az extra részletek, mint a fényvisszaverő N logó és a TPU csík, már csak hab a tortán.

New Balance

A 990-es széria elindított egy kulturális forradalmat is, amikor az átlagemberek kedvenc kényelmes tornacipőjéből a hírességek elengedhetetlen kiegészítőjévé is vált. Steve Jobs csak ebben a cipőben volt látható, de kedvelte Bill Clinton korábbi elnök is, mostanra pedig a zenészektől a topmodelleken át az A-listás sztárokig mindenki viseli a modellt. Rajongói között megtalálható Timothee Chalamet, Kourtney Kardashian, Zoe Kravitz és Rosie Huntington-Whiteley. Kaia Gerber gyakran kombinálja elegáns szettekkel, míg Alessandra Ambrosio vagy Addison Rae inkább a sportos napokon hordja a 990-t, ami ugyanúgy megállja a helyét a reggeli futásoknál, mint a kifutón.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

7 fotó megtekintése

Forrás & Fotók: New Balance

Olvasd el ezt is!