Vagány kötöttek és mélytengeri ékszerek találkozása

2023. május 13.
Retró hangulatú kötött holmik és finom gyöngyös ékszerek találkoznak a Franciska Németh Jewellery és az ëviköt márkák izgalmas kollaborációjában.

A Franciska Németh Jewellery és az ëviköt közös fotózása a két alkotó nyári darabjairól szól: a gyöngyökről, az üvegkagylókról, az ezüst csigákról, a spagettipántos felsőkről, a kötött, virágmintás bandanákról. Izgalmas anyagok és formák jelennek meg a kollekciókban, és a nyolcvanas évek hangulata is visszaköszön, amikor a színes gyöngyök, a kötés – és persze az aerobic! – még a mindennapi kultúra részei voltak.

A Franciska Németh Jewellery tervezője pisztáciazöld, krémszínű és málnafagylalt ihletésű tenyésztett gyöngyökből készült gyöngysorokat álmodott meg, amiket a már jól ismert ezüst kagylómedálok egészítenek ki a kollekció párdarabjaiként. A régóta tervezett közös munka és a NOS dizájn- és vintage bolt inspiráló környezetében megejtett ötletelések is pezsdítően hatottak, és már az esős napokba is belelopták a nyár izgalmát.

Az ëviköt márka mögött álló Katona Évi a NOS design- és vintage bolt vezetőjeként is abban hisz, hogy nagyon fontos és jó dolog lehetőséget kínálni „kis”, lokális tervezőknek, hogy megmutathassák magukat – akár egy kisebb kollekcióval is. Az üzlet pedig teret ad a helyi közösség találkozásainak, a kölcsönös kreatív inspirációknak vagy akár stúdiómunkának is. A legfrissebb kollaboráció mindennél meggyőzőbben bizonyítja ezt.

Styling: Gönczy Andrea
Fotó: Németh Kata
Modell: Dózsa Kamilla
Infó: ëviköt, Franciska Németh Jewellery