A szakértő szerint 50 felett ezeket a ruhákat tilos hordani

2023. június 26.
Természetesen életkortól függetlenül mindenki azt hord, amit csak szeretne, de azoknak, akik úgy érzik, szükségük van egy kis útmutatásra, egy brit divatszakértő összegyűjtötte, hogy szerinte mit nem lenne szabad viselnünk 50 éves korunk felett.
A szakértő szerint 50 felett ezeket a ruhákat tilos hordani

Rövid szoknyák

Shane Watson divatszakértő szerint 50-60 év felett szinte minden nőnek el kellene felejtenie a kis lenge, több centivel a térd fölé érő ruhákat. A hűvösebb hónapokban, harisnyával még működhet, de Shane úgy gondolja, hogy a bőr megereszkedése miatt nem előnyös átlátszó harisnyával, illetve anélkül viselni.

Hasíték

Hasíték a combnál, a hátnál vagy a ruha oldalán – a próba során mindig sétáljunk sokat és üljünk le, amíg rajtunk van, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden testhelyzetben előnyösen áll rajtunk a kiválasztott ruha.

Mary Jane

Van néhány olyan cipőstílus, ami optikailag képes centiméterekkel megvastagítani a bokát, és úgy nézünk ki tőle, mint egy múlt századi játék baba. Ilyen a Mary Janes.

A szakértő szerint 50 felett ezeket a ruhákat tilos hordani

Shane Watson szerint 50 éves korunk felett el kell felejtenünk a Mary Jane-stílusú cipőket

Ráncolt ruhák

A ráncolt derék jól tud működni, de nem minden esetben. Shane szerin ugyanez a helyzet a gyöngyházgombos ingek, Pán Péter-gallérok, a melltartót megmutató, átlátszó felsők, a tüllszoknyák, hatalmas masnik és a kantáros nadrágok esetében, amiknek a célja a cukiság lenne, nem pedig a dráma.

Túl sok sarok

Shane azt mondja, nagyon figyeljünk oda a lábunkra, különösen akkor, ha nyitott cipőt viselünk. Ha a sarkunk repedezett, a lábunk eres, foltos és száraz, akkor a túl sokat mutató cipők sem fognak szépen mutatni rajtunk.

Óriási napszemüveg

Az egyik percben szuper menő, a következőben idejétmúlt – ugyanez vonatkozik a kalapokra is. A szakértő szerint a széles karimájú kalapok remekül néznek ki, de általában öt évet öregítenek rajtunk.

 
A szakértő szerint 50 felett ezeket a ruhákat tilos hordani

A szakértő szerint 50 nem javasolt túlméretezett napszemüveget viselni

Aranyos minták

Néha annyira fájóan csinosak, hogy alig tudunk nekik ellenállni. Az apró, virágmintás szoknya és a százszorszép-lenyomatos ruha túl szép, pláne, ha még citrom is van mellette. Hasonlóképpen vigyázzunk az  édes rózsa- és neonszínekkel.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images