Sztárok 50 felett, akik félmeztelen fotókkal biztatnak az önelfogadásra

2022. augusztus 22.
Egyre bővül azon hírességek tábora, akik az ötödik X felett is bátran felvállalják a testüket, hirdetik az önelfogadást és ünneplik magukat!

A tervek szerint 2022 szeptemberében kerül a hazai mozikba a Minden jót, Leo Grande (Good Luck To You, Leo Grande) című angol filmdráma, melyben a most 63 éves Emma Thompson egy olyan nyugdíjas tanárnőt alakít, aki a férje halála után felbérel egy fiatal szexmunkást, mert szeretné felfedezni az érzékiségét. A szerepe miatt teljesen le is kellett vetkőznie a kamerák előtt, amit bár óriási kihívásnak tartott, mégis megtett, méghozzá azért, hogy az önelfogadásra biztathassa a nőket.

„Korábban képtelen lettem volna megtenni. A korom mégis megnehezítette a dolgot, mivel nem vagyunk hozzászokva, hogy olyan testeket lássunk a vásznon, amelyek nincsenek megszerkesztve” – nyilatkozta a színésznő, aki szerint a nők életének egyik legnagyobb tragédiája az, hogy mennyi időt és energiát pazarolunk el amiatt, hogy képtelenek vagyunk megszeretni a testünket.

De szerencsére nem ő az egyetlen, aki így gondolja, hiszen egyre több híresség akad az ötödik X felett, aki bátran felvállalja a hibát, sőt, azokkal együtt szereti önmagát. Az egyikük például a Golden Globe-díjas Sharon Stone, aki egy félmeztelen fotóval hozta a világ tudtára, „hálás a tökéletlenségéért”. A színésznő egyébként megrázó őszinteséggel szokott beszélni a küzdelmeiről, így például arról is, hogy 43 évesen majdnem meghalt agyvérzésben, illetve a mellében talált tumorról is, melynek eltávolításakor a sebész a tudtán kívül szilikonimplantátumokat ültetett be neki, hogy a cicijei mérete arányos lehessen a csípőjével. Egyszóval Sharon számára sem vezetett egyenes út az önelfogadáshoz, így nem véletlen az sem, hogy sokan példaképként tekintenek rá emiatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharon Stone (@sharonstone) által megosztott bejegyzés

Az 57 éves Paulina Porizkova például istennőnek nevezte Sharont az említett poszt alatt, aki csak „nevet a halandókon”. A szupermodell is gyakran tölt fel magáról félmeztelen képeket, mivel eszében sincs hinnie azoknak, akik szerint egy ötvenes nő nem lehet érzéki. „Pontosan annyira vagyok nő, mint amennyire három évtizede is voltam. Igazából vitatkoznék is ezzel a kijelentéssel, mert mára teljesebbé váltam. Végre sikerült belaknom a testemet, immár komfortosan érzem magam benne, értékelem azt és ünneplem.” Paulina nem hajlandó egyfajta szörnyszülöttnek éreznie magát azért, mert öregszik. „Az idősödő nőket ki akarják törölni a médiából, és senki sem képviseli azokat, akik szeretnék vagy legalábbis megpróbálják élvezni az idő múlását” – vallja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paulina Porizkova (@paulinaporizkov) által megosztott bejegyzés

De hasonlóan gondolkozik a kérdésről az 57 éves Brooke Shields is, aki az ötödik X felett újraalkotta azt a farmerkampányt, ami híressé tette őt tinédzserként – vagyis a fotók (melyeket ide kattintva találsz meg) kedvéért ledobta a felsőjét. „Megtiszteltetésnek tartom, hogy ebben az életkorban is képviselhetem magamat, mert bizonyos tudás a korral jár. Én például sohasem mozogtam ennyire otthonosan a bőrömben, mint ma. A testem immár valóban hozzám tartozik. Ez olyasvalami, amit korábban nem jelenthettem ki magabiztosan – árulta el a felvételek készítése után, és azt is hozzátette, szerette volna, ha a képeket nem szerkesztenék meg. – Azt akarom, hogy láthassák, milyen is a testem 56 évesen.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brooke Shields (@brookeshields) által megosztott bejegyzés

A Brooke-kal egyidős Halle Berry pedig évtizedeket letagadhatna – na persze nem véletlenül, ugyanis rengeteget edz és az étrendjére is odafigyel. Ráadásul azt is jól tudja, hogy a fizikai egészsége mellett a mentális állapotát sem hanyagolja és rendszeresen meditál. Az erőfeszítései látványosan meg is térülnek, amit a „meztelen igazság” kommenttel megosztott képén mindenki láthat is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halle Berry (@halleberry) által megosztott bejegyzés

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?