Ezt az alapozót használd 50 felett!

2022. szeptember 20.
Ötven év felett már nagyon nem mindegy, milyen alapozót használunk: természetes, de jól fedő készítményre van szükségünk, ami nem ül meg az apróbb ráncokban, miközben táplálja és hidratálja is a bőrt. Gucci Westman, a sztárok sminkmestere elárulta, melyik termék a tuti befutó!

A friss, egységes, ápolt bőr a szépség és a fiatalos külső alapköve – nem véletlen, hogy a nők minden életkorban szeretnek alapozót használni, még akkor is, ha alapvetően nem igazán sminkelnek. Ötven felett azonban már érdemes alaposan megválogatni a termékeket: olyan alapozóra van szükség, ami nemcsak egységesíti, de táplálja is a bőrt, emellett ragyogást ad a fakóbb, szürkébb arcnak. Az állaga olyan legyen, ami nem ül meg a kisebb-nagyobb ráncokban, viszont tartós és alapos fedést biztosít.

alapozo-erett-bor-otven-cameron-diaz-julianne-moore

Gucci Westman, aki olyan hírességeket sminkel, mint Julianne Moore, (a híresen problémás arcbőrű) Cameron Diaz vagy épp Gwyneth Paltrow, nemrég a Vogue Australiának árulta el, melyik termékre esküszik. „Októberben leszek 52, így nagyon jól tudom, hogy az idő múlásával az arcápolási rutinunkon is alakítanunk kell. Sminkmester vagyok, és magam is gyakran viselek sminket, ezért azt szeretem, ha a termékek, amiket használok, gyorsak és hatásosak” – magyarázza Westman. A számára tökéletes formulát végül ő maga alkotta meg a Westman Atelier márkájának: ez a Vital Complexion Drops, egy folyékony, könnyed alapozó, ami tápláló szérumként tölti fel és egységesíti az arcot.

Az egzotikus olajokkal dúsított termékbe A-, D-, C-, és E-vitamin is került, emellett ginzeng- és gránátalma-kivonattal fokozták bőrápoló hatását, hiszen az érett bőrnek épp erre van szüksége. Westman szerint a legjobban akkor járunk, ha vékony rétegben, egy megfelelő ecsettel jól eloszlatva visszük fel az alapozót, ugyanis idősebb korban a nők gyakran esnek abba a hibába, hogy túl sok terméket rétegezve próbálják elfedni bőrhibáikat. Westman szerint saját termékéből kevés is elég a természetes, mégis frissítő és fiatalító hatásért.

Forrás: Vogue Australia Fotó: Getty Images

Olvass tovább!