Még nincs 30, de már lábai előtt hever a világ – Ma ünnepli szülinapját Zendaya

2023. szeptember 01.
Zendaya Maree Stoermer Coleman 1996. szeptember elsején látta meg a napvilágot, és élete 27 éve alatt elég sokat letett már az asztalra.
Zendaya gyönyörű ruhájáért rajong most az egész világ

Zendaya, az amerikai énekes- és színésznő ma ünnepli 27. születésnapját. Hollywood egyik legújabb üdvöskéje azonban fiatal kora ellenére nagyon szép szakmai sikereket mondhat magáénak. Zendaya gyerekszínészként kezdte karrierjét a Disney-nél, innen tornászta fel magát egészen a Marvel-univerzumig, ahol a Pókember-filmekben megszemélyesített „MJ” karaktere hozta el számára az átütő sikert. A Pókembernek nem csak a filmes áttörést, hanem magánéleti dolgokat is köszönhet, hiszen ekkor ismerte meg pasiját, a film főszereplőjét, Tom Hollandot, akivel továbbra is nagyon jól elvannak. Azóta szerepelt A legnagyobb showman, a Malcolm és Marie és a Dűne című filmekben is, illetve ő a legfiatalabb színész, aki Emmy-díjban részesült (azóta már egy másodikat is begyűjtött), amit a világsikert arató Euphoria című sorozat egyik főszerepéért, Rue megszemélyesítéséért kapott.

Zendaya nem csak tehetségével, de vagány stílusérzékével is sikeresen hívja fel magára az emberek figyelmét, így születésnapja alkalmából hoztunk egy válogatást legemlékezetesebb szettjeiből!

Screen Actors Guild Awards (2023)

Kezdjük is egy frissebb szettel, amiben Zendaya 2023 tavaszán jelent meg a SAG-díjátadón! Ezt a fantasztikus, kifejezetten a színésznőnek készített Valentino estélyit 190 kézzel varrott rózsa díszíti, és elkészítése közel 1230 munkaórát vett igénybe.

Zendaya Valentino ruháját mintha ráöntötték volna.

Zendaya Valentino ruháját mintha ráöntötték volna

Vanity Fair Oscar-party (2022)

A színésznő szereti feszegetni a nemi sztereotípiák határait az öltözködés szempontjából. Könnyedén vált a szuperfeminin szettekről akár öltönyre is úgy, hogy közben mindkét stílusban nagyon hitelesnek és természetesnek tűnik.

Zendaya

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2021)

Zendaya 2021-ben a Dűne bemutatóján vett részt ebben az extra-különleges Balmain szettben. Ez a nude színű, bőrből készült ruha felül tulajdonképpen egy kiöntött páncélként lett ráigazítva a színésznő testére. A ruhája mellett a frizura stylingja is az akkoriban felkapott ‘vizes hatást’ hivatott fokozni.

Zendaya Balmain-ben a Dűne bemutatóján

Zendaya Balmainben a Dűne bemutatóján

Met-gála (2019)

Zendaya a Met-gálán is nagyot tudott villantani. Szó szerint, ugyanis 2019-ben Hamupipőkének öltözött, és egy varázspálcás show-elemekkel turbózott bevonulás során az egész ruhája világítani kezdett. 

Zendaya Hamupipőkeként a MET-Gálán

Zendaya Hamupipőkeként a Met-gálán

Disney On Ice (2010)

És ha már szülinap, emlékezzünk meg arról is, hogy hogyan indult ez a valóban szédületes karrier! A lenti képen a nagyon cuki, 14 éves Zendaya mosolyog egy a Disney által szervezett karácsonyi rendezvényen.

A 14 éves Zendayának fülig ér a szája

Forrás: byrdie.com    Fotók: Getty Images