5 ruhadarab, amit mindenki másol majd 2024 nyarán a Chanel bemutatójáról

2023. október 18.
A Chanel bemutatóján valódi szerethető darabokat láttunk a párizsi divathéten. Nem lepődünk meg, ha 2024 nyarán mindenki ezeket hordja majd.
Chanel párizsi divathét 2024 tavasz/nyár
  • Virginie Viard három évvel ezelőtt vette át a Chanel kreatív igazgatói székét.
  • Nem lehet ellenállni a Chanel párizsi divathéten felvonultatott 2024 tavaszi/nyári kollekciójának, igazán szerethető ruhadarabokat mutattak be a kifutón.
  • A bemutató főhajtás volt Coco Chanel imádott dél-franciaországi villája, a La Pausa előtt. 

Nehéz Karl Lagerfeld nyomdokain járni. A három évvel ezelőtt a Chanel kreatív igazgatói székét elfoglaló Virginie Viardnak azonban sikerült ízig-vérig Chanel bemutatót alkotnia. A ruhák – ahogy a párizsi divathét nagyon sok dizájnerénél láthattuk idén – fókuszában a könnyedség, esztétikum és okos megoldások álltak. 

A Viard által megálmodott szetteket nem lehet nem szeretni. Ráadásul olyan jól variálható, a hétköznapokban is vállalható ötleteket mutattak be a párizsi divathét kifutóján, amiből a 2024 tavaszi/nyári szezonra bárki meríthet inspirációt. A streetstyle ruhák között is remek ötleteket láthattunk a Chanel bemutatója előtt a párizsi divathéten, ám a kifutóra is érdemes figyelnünk.

@marieclairehun

Emilia Clarke, Paris Hilton and more. #emiliaclarke #parishilton #arianadebose #leiladepina #yoyocao #chanel #chanelparis #parisfashionweek #parisianstyle

♬ Luxury fashion (no vocals) – TimTaj

Természetesen nem kell, hogy a farmerünk is Chanel legyen ahhoz, hogy jól nézzünk ki. Ám a koptatott farmeranyag a Chanel esetében segít, hogy máshogy nézzünk erre az anyagra például. Ahogy az ikonikus franciás csíkos felsővel és jersey-vel kapcsolatban annak idején Coco is megváltoztatta a divatot.

Farmer együttes a párizsi divathétről a Chanel 2024 tavaszi/nyári kollekciójából

Farmer együttes a párizsi divathétről a Chanel 2024 tavaszi/nyári kollekciójából

Mutatjuk, melyek a kedvenc ötleteink a Chanel 2024 tavaszi/nyári kollekciójából, amit a párizsi divathéten láttunk!

1. A csíkos együttes

Klasszikus csíkos szett a Chanel 2024 tavaszi/nyári kollekciójából a párizsi divathéten

Klasszikus csíkos szett a Chanel 2024 tavaszi/nyári kollekciójából a párizsi divathéten

A csíkos ruha igazi jolly joker lehet 2024 nyarán. Mivel nem egyrészes ruháról van szó, hanem külön felsőt és alsót álmodott a Chanel a párizsi divathétre, ez lehetővé teszi, hogy sokkal jobban kihasználjuk ezt az öltözéket. Ráadásul Jill Kortleve bebizonyította, hogy nem kell XS-es méretűnek lennünk ahhoz, hogy a vízszintes csíkok is remekül álljanak.

2. A kötött ruha

A Chanel is újraálmodta a kötött ruhát a párizsi divathétre

A Chanel is újraálmodta a kötött ruhát a párizsi divathétre

A kötött, test vonalát követő ruha számos divatház kollekciójában megjelent a párizsi divathéten. Arany, ezüst, nyúlós – minden változatban láthattuk. A Chanelnél maradtak a klasszikus vonalnál, ami bármilyen eseményre felvehető, ráadásul ujja is van. 

3. A csillogó balettcipő

A Chanel csillogó balettcipője a divatház 2024 tavaszi/nyári kollekciójából a párizsi divathéten

#A Chanel csillogó balettcipője a divatház 2024 tavaszi/nyári kollekciójából a párizsi divathéten

A balettcipő csak nem akar kimenni a divatból. Sőt, ahogy a párizsi divathét bemutatóit elnéztük, 2024 nyarán még népszerűbb lesz, mint eddig. Ahogy a Chanel is megmutatta: nem élhetünk csillogós balettcipő nélkül jövő tavasztól!

4. A hosszú csípőszoknya

Chanel csípőszoknya a párizsi divathéten a divatház 2024 tavaszi/nyári kollekciójából

Chanel csípőszoknya a párizsi divathéten a divatház 2024 tavaszi/nyári kollekciójából

Van zsebe? Bő? Olyan anyagból készül, amit hol imád, hol megvet a divatvilág? Ha minden kérdésre igen a válasz, valószínűleg egy hosszú csípőszoknyára gondoltunk, ami kötelező ruhadarab lesz a Chanel szerint is 2024 tavaszán-nyarán.

5. A strand nadrágkosztüm

A Chanel strand nadrágkosztüm a 2024 tavaszi/nyári kollekcióból a párizsi divathéten

A Chanel strand nadrágkosztüm a 2024 tavaszi/nyári kollekcióból a párizsi divathéten

Úgy tudjuk elképzelni a Chanel által kifutóra álmodott és a párizsi divathéten bemutatott ruhadarab használatát, hogy az irodából egyből a strandra kell szaladnia valakinek. Ilyenkor jöhet jól ez az elegáns, ám túlméretezett blézer a hozzá illő nadrággal. Meglepő látvány, ám el tudjuk képzelni, hogy hordunk valami hasonlót 2024 nyarán, mivel nagyon kényelmesnek tűnik.

Forrás: The Telegraph, fotó: Getty Images