Az 5 legütősebb utcai szépség look a francia divathétről

2023. március 10.
Színes-szagos fashion street fotók sokasága lát napvilágot a divathetek alkalmával, de smink terén valahogy mindig a kifutókra és a következő szezon makeup trendjeire fókuszálunk. Mi most a párizsi divathét alkalmából a divatbemutatók előtt lencsevégre kapott kedvenc utcai lookjainkat mutatjuk.
utcai-sminkek-parizs

Napok óta izgalomban tartja a világ divatrajongóit a párizsi divathét kifutóin bemutatott modellek, vagy éppen az utcán vonuló „nézők” impozáns szettjei. Mi most a fókuszt az arcra és a hajra, nem pedig a testre helyeztük, és megnéztük, melyek a szerintünk leginkább eltalált haj-smink kombinációk.

Szándékolt kortárs franciáság

utcai-sminkek-parizs

A New York-i divatszerkesztő és influenszer, Alyssa Coscarelli arany fülbevalócal és fekete-barna kockás mintás blézerrel ágyazott meg a párizsi elit hipszter vonalnak, de minket nem ezzel vett le a lábunkról. Betty Boopot kenterbe verően kreatív frufrufazonnal, oldalt imádnivalóan kunkorodó, pedánsan lefésült bobbal és egy tökéletesen kivitelezett nappali „alkalmi sminkkel” csapott a lovak közé az Awake show előtt.

Walk of f(sh)ame

utcai-sminkek-parizs

A Chanel-show előtt lencsevégre kapott ismeretlen nevű modell kifejezetten üdítő látvány volt a hosszú bézs színű, öves kabátjában, amit laza farmerrel, rózsaszín, fehér kockás tweed Chanel válltáskával kombinált. Nekünk mégsem ettől könnyezett be a szemünk, hanem attól, hogy a „túlalkalmazott” sminkkel és botoxszal érkező világsztárok között kifejezetten üdítő és igaz jelenség volt a másnapos, walk of shame trendet idéző makeup-pal és kócos hajjal.

Brit öntudat

utcai-sminkek-parizs

A világhírű szupermodell, Cara Delevingne testvére, a blogger és szintén modell Poppy Delevingne a Miu Miu Womenswear F/W 2023-2024 show-n bukkant fel, a Palais d’Ienában, méghozzá legnagyobb örömünkre. A hétköznapokon is rendre friss, patent szőkét viselő brit sztár ezúttal izmos lenövéssel érkezett, dekadens félcopffal megszelídítve a grunge hajviseletet. A tökéletes, szofisztikált, de mégsem láthatatlan sminkkel pedig szintre a tökélyre emelte az izgalmas, de sikkes karrierista lookot.

Mesteri függönyfrufru

utcai-sminkek-parizs

Nem, nem az a bizonyos Coelho, de bizonyos közösségi médiás körökben legalább olyan ismert Coelho a Camila keresztnevet viselő híresség is. A Paulóhoz hasonlóan szintén brazil influenszer szupersztár (közel 10 millió követővel, és megszámlálhatatlan menő kollaborációval) már nagy öreg a divatheteken. A Miu Miu 2023-2024-es őszi-téli show-ja előtt fotózták le, szerencsére. Az idei lookja kenterbe vágott sok hollywoodi nagy nevet, pazar smink, kacér, szexi frizura, függönyfrufruval. Nagy taps innen is neki.

Szőke hab a tortán

utcai-sminkek-parizs

Ella Richards modell a londoni parti- és közélet egyik legfrissebb rózsabimbója, legalábbis a Tatler magazin szerint. Az IT girl megtestesítőjét a neves magazin most márciusban címlapra is tette, de nálunk ugyancsak abszolút befutó a sminkjét és a haját tekintve. A Miu Miu divatbemutató előtt fotózták le, ahol a „jeges szőke – hűvös tekintet – forró piros mellényke” (igaz, nevezhetnénk előkének is a mérete alapján) trióval egyből beleégett a retinánkba. A tökéletes, finom alapozást éppen csak annyira fejelte meg egy vékony réteg nude ajakrúzzsal és némi bazsarózsaszín szemhéjpúderrel, amennyi ahhoz kellett, hogy felejthetetlenné tegye a tüzes jégkirálynő lookot.

Fotó: Getty Images