Tilda Swinton a melléből burjánzó tollak mögé bújt új filmje premierjén

2024. február 28.
Tilda Swinton nem szokott hétköznapi szettekben megjelenni, de a mostani tollas ruhája még az eddigiekhez képest is nagyon újítónak tűnik.
Tilda Swinton tollas ruhája

Tilda Swinton a nyilvánosság előtt állva is csinált magának lehetőséget az elbújásra. A 63 éves színésznő új filmje, a Problemista bemutatóján jelent meg egy rendhagyó szettben. 

Swinton a premierre egy első körben egy sima fekete nadrágkosztümnek tűnő szettben érkezett, de nem is róla lenne szó, ha nem lenne valami csavar a dologban. A csavart jelen esetben pedig a kosztüm alá felvett, kék tollakkal díszített felső jelenti, ami mintha kiburjánzott volna a blézer alól, ezzel is misztikusabbá, földön kívülibbé téve Tilda Swinton megjelenését. 

Tilda Swinton tollas ruhájában.

Tilda Swinton tollas ruhájában

A film bemutatóján ott volt még Emma Stone is, aki producerként vett részt a folyamatban. A Problemista egy színes vígjáték az Amerikába érkező játéktervezőről, akinek még vízuma lejárta előtt elő kellene állnia egy nagy dobással, hogy maradhasson az országban.

A brit születésű Tilda Swinton közismert egyedi stílusáról, amely szerep- és ruhaválasztásaiban is megjelenik. A színésznőre jellemző a nemi sztereotípiák és szerepek hajlítgatása. A Swinton védjegyévé vált androgün stílus lényege, hogy ebben is elmosódnak a határok a tipikus női és férfi ruhák, hajak és sminkek között. 

A különleges választásairól ismert Tilda Swinton jelenleg Skóciában él élettársával, a nála 17 évvel fiatalabb Sandro Kopp képzőművésszel, és első házasságából született gyermekeivel, Xavier-vel és Honorral. 

Forrás: dailymail.co.uk      Fotó: Getty Images