Sokszínű trend – nemzetközi divathetek

2024. március 16.
Március 1. és 8. között Moszkva nagyszabású divateseménynek adott helyet. A világ minden tájáról érkeztek tervezők, hírességek és a sajtó képviselői, hogy a 2024-es kollekciókba vessék magukat.

Az esemény egyedülálló módon két emeleten zajlott, a földszinten három teremben zajlottak egymás után a show-k, majd az alagsorban hatalmas területen kapott helyet a marketplace, ahol a kifutón megtekintett márkák állították ki ruháikat, amelyek így különleges módon lehetővé tették, hogy a darabokat testközelből is megvizsgálhassuk, beszédbe elegyedjünk akár a tervezőkkel, sőt a ruhákat meg is lehetett vásárolni. A bemutatók rendkívül sokszínűek voltak, akárcsak maguk a tervezők, akiknek kulturális sokszínűsége a divatot is megszínesítette. Érdekes volt megfigyelni, hogy a látványos nőies vonalak hogyan jelennek meg a különböző nációk kollekcióiban.

IRMASARI JOEDAWINATA (Indonesia)

Az egyik legnagyobb indonéz tervező gyönyörű és látványos show-jának megtekintése után a díszvacsorán pont velem szemben ült Irmasari, a hihetetlenül kedves és tehetsége tervezőnő, így volt szerencsém személyesen is elbeszélgetni vele. Kollekciója a misztikus óceánt hozta magával, leheletfinom, redőzött selyemmel borított ruhái a lágy fodrokkal a hullámokra emlékeztettek, a színpaletta is a tenger mélyét idézte meg. Nagy kiegészítők tették a kollekciót még emlékezetesebbé.

11 fotó megtekintése

BITTE__RUHE (Moscow)

A fiatal moszkvai márka nevének a jelentése annyit tesz, „maradj csendben”, hisz a ruhák úgyis beszélnek helyetted. A kollekció egy fantázia ihlette modern hableány trend megelevenedése. A csodás pasztellbe borított flitteres és csipke összeállítások nagyon nőies fazonokban burkolóztak. Testhezálló nadrágok, földig érő ruhák és mély kivágások erősítették a feminin irányt. A lágy kiegészítők, mint a tüllkesztyű vagy a nagyon divatos hajhálók pedig csak fokozták a hatást.

9 fotó megtekintése

Geisha Designs (India)

A bemutatót látva biztosak lehettünk benne, hogy egy indiai márkáról van szó, hisz a ruhák annak ellenére, hogy univerzális stílusúak, magukban hordozták a nagyon jellegzetes indiai stíluselemeket. A kollekció a jeges kristályokból merített inspirációt, amit nőies stíluselemekkel, mint fodrok és rojtok, egészítettek ki. Az aszimmetrikus szabások, és a pasztell színvilág pedig a szárikat idézte egy modern, nagyvilági köntösben.

12 fotó megtekintése

MaisonESVE (Moscow)

A látványos show az új ikonok elnevezést viselte és a 80-as évek szupermodelljeinek hangulatát varázsolta a kifutóra. A karamell és fémes árnyalatok váltakoztatták egymást, sokat mutató lágy esésű darabokban. A selyem és csipke, valamint fényes hatású anyagok abszolút nőiessé tették a kollekciót, amit az izgalmas nagy vállak és nagy kiegészítők tettek a most fénykorát érő retró hatásúvá.

14 fotó megtekintése

Fotó: Moscow Fashion Week