A legstílusosabb olimpikonok a 2024-es párizsi olimpiáról

2024. július 31.
A 2024-es párizsi olimpia új szintre emelte a sportesemény nyitóünnepségét, azóta is erről beszél a világ. A világ legfontosabb sporteseményét idén a divat fővárosában tartják, így nem mehetünk el szó nélkül az olimpikonok öltözéke mellett sem. Mutatjuk, kik a legstílusosabb sportolók a 2024-es párizsi olimpián!
Legstílusosabb olimpikon 2024 párizsi olimpia Simone Biles
  • A világ minden tájáról Párizsba érkeztek a legjobb sportolók. De kik a 2024-es olimpia legstílusosabb versenyzői?
  • Simone Biles nem csak a tornaszereken utolérhetetlen, de a stílusa is utánozhatatlan.
  • A 2024-es párizsi olimpián a sport találkozik a divattal!

100 év után rendezik meg ismét a francia fővárosban a világ legrangosabb sporteseményét. A 2024-es párizsi olimpián azonban nem mehetünk el szó nélkül a sportolók stílusa mellett sem! Miután végignéztük, az olimpia nyitóünnepségén mely országok csapatai vonultak fel a leglátványosabb olimpiai formaruhákban, érdemes inspirálódnunk a legstílusosabb olimpikonok szettjeiből is!

A 2024-es párizsi olimpia 10 legstílusosabb sportolója

1. Shai Gilgeous-Alexander, kanadai kosárlabdázó

Nincs még egy olyan kosárlabdázó, aki annyira imádná a divatot, mint a saját sportágát. A kanadai Shai Gilgeous-Alexander az amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) játszik, és a pályán kívül gyakran tűnik fel hosszú kabátban és látványos fejfedőkkel.

2. Tom Daley, brit műugró

Már a legutóbbi olimpián is felfigyelt a világ a brit műugróra, aki várakozás közben kötéssel ütötte el az időt. Az olimpia végére pedig egy pulóverrel is elkészült. De Daley-t legalább annyira érdekli a divat is, mint a kötés. A stílusában mindig van valami drámaiság, ha végignézzük a közösségi oldalára feltöltött szettjeit.

3. Tiffany Hayes, azerbajdzsáni kosárlabdázó

Egy újabb NBA-játékos, aki az olimpián a hazája, Azerbajdzsán színeiben indul Párizsban is. Ám divat iránti érzékenysége megmutatkozik a látványos szettjeiben, melyeket általában egy szín köré épít. A különböző ruhadarabok rétegezésének mestere Hayes, aki előszeretettel hangsúlyozza öltözékének bizonyos elemeit a kiegészítőkkel is.

4. Miles Chamley-Watson, amerikai vívó

Az amerikai olimpikon vívó, Miles Chamley-Watson a New York-i divathéten

Az amerikai olimpikon vívó, Miles Chamley-Watson a New York-i divathéten

Ha épp nem a páston edz vagy versenyez, a korábbi olimpiai érmes vívó látványos szettekkel örvendezteti meg rajongóit. Gyakran feltűnik a New York-i divathéten is, sőt, nemegyszer sétált már végig a kifutón is. Az olimpikon vívó imádja, ha a szettjei látványos mintáktól tobzódnak.

5. Nonaka Miho, japán falmászó

Már a párizsi olimpia előtti hetekben felfigyelt a világ a japán falmászó videóira, amiket gyakorlás közben készítettek róla. Miho híres arról, hogy minden nagy verseny előtt megváltoztatja a hajszínét. Ám nem csak ettől olyan egyedi a stílusa. A sportos és laza öltözetet tökélyre fejlesztve mindig a hajához igazítja.

6. Stephen Curry, amerikai kosárlabdázó

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az NBA sztárjátékosát, Stephen Curryt. Ő a letisztult, minimalista stílust képviseli. Az olimpikonnak saját stylistja is van, Jason Bolden. Vele alakították ki az elmúlt időszakban a textúrákkal és szabásvonalakkal játszó, ugyanakkor roppant szofisztikált látványvilágot az öltözködésében.

7. Jeon Ji-ye, dél-koreai breaktáncos

Új sportág az olimpián a breaktánc. A dél-koreai sportoló pedig pontosan érti, mit jelent, hogy a divat és stílus fővárosában mutatkozik be először a sportága. Ji-ye a monokróm öltözködés mestere, stílusa egyszerre kényelmes és látványos, mintha mindig készen állna a szereplésre.

8. Simone Biles, amerikai tornász

Simone Biles a 2021-es MET Gálán

Simone Biles a 2021-es Met-gálán

Mindenki ismeri Simone Bilest. Az amerikai tornász azonban nem csak a tornaszereken utolérhetetlen. Stílusában a színek összehangolására is mindig ügyel, és imádja a nőies, test vonalát követő ruhákat.

9. Sha’Carri Richardson, amerikai rövidtávfutó

Sha'Carri Richardson amerikai sprinter a 2024-es párizsi olimpiára szokatlanul visszafogottan érkezett

Sha’Carri Richardson amerikai sprinter a 2024-es párizsi olimpiára szokatlanul visszafogottan érkezett

Nem csak a manikűrjével hívja fel magára a figyelmet az amerikai futó. A pályán és a pályán kívül is egészen elképesztő és retinaszaggató szetteket állít össze, amiben nem lehet nem észrevenni.

10. Coco Gauff, amerikai teniszező

Jóval a teniszruhák divattá válása előtt tökélyre fejlesztette már Coco Gauff a megjelenést. Ráadásul az amerikai teniszező még most is csak 20 éves! Ennek ellenére magabiztosan ötvözi a laza és kényelmes sportruházatot a nőies elemekkel.

11. Alica Schmidt, német rövidtávfutó

Nem csak a Boss kifutóján debütált már a német olimpikon, de közösségi oldalán is nagyon szívesen megmutatja kedvenc szettjeit és sportos, ugyanakkor nőies stílusát. A futópályán kívül például nagyon szívesen visel miniszoknyát.

12. Victor Wembanyama, francia kosárlabdázó

Victor Wenbmanyama francia olimpikon kosárlabdázó a Luis Vuitton bemutatóján

Victor Wenbmanyama francia olimpikon kosárlabdázó a Luis Vuitton bemutatóján

A francia olimpiai kosárlabdacsapat tagja az amerikai profi kosárlabdaligában játszik. Ám hűen francia gyökereihez, nem hiányozhat a párizsi divatbemutatókról sem. Legutóbb például a Louis Vuitton férfi kollekcióján bemutatóján ült az első sorban.

13. Melanie De Jesus Dos Santos, francia tornász

Melanie De Jesus Dos Santos francia tornász a Dior fotózásán

Melanie De Jesus Dos Santos francia tornász a Dior fotózásán

A 2024-es párizsi olimpia előtt a Dior egyik nagykövetének választotta a francia tornászt. Ez azt is jelenti, hogy a sportoló a tornarutinján a luxus divatház dresszét viseli az olimpián is.

14. LeBron James, amerikai kosárlabdázó

A legenda nem csak a pályán, a stílusban is külön ligában játszik. Rengeteg luxusmárkával van együttműködése, és a divatkollaborációkkal egy saját kategóriát hozott létre, megalkotva a sport luxusruházatát.

Forrás: Vogue Singapore, fotó: Getty Images