Tom Daley megmutatta, milyen mesterművet kötött az olimpián két ugrás között

2021. augusztus 07.
Tom Daley nevét valószínűleg már azok is ismerik a tokiói olimpiáról, akiket nem különösebben érdekeltek a műugró számok.

A brit műugró, aki egyébként 14 éves korában versenyzett először olimpián, aranyérmet nyert a férfi 10 méteres szinkrontoronyugrásban társával, Matty Lee-vel. Tom Daley azonban nem csak sportteljesítményével került a címlapokra, hanem – ahogy ő nevezi – titkos fegyverével, a kötéssel is

tom-daley-kotes-olimpia-pulover

 

A kötés jelen esetben nem valamiféle sportszakkifejezést takar, hanem azt, amit a hétköznapi értelemben értünk alatta: Daley egy pulóvert kötögetett két ugrás között a lelátón várakozva, üldögélve. Akkor kapta fel a fejét a világ először arra, hogy a toronyugró kötöget, amikor a női csapattársainak szurkolt a három méteres műugrás döntőjében. Mivel nem megszokott látvány egy kötögető férfi, a BBC kommentátora rá is kérdezett: “Vajon mit készíthet ott?” Daley később elárulta: egy kedves barátja francia bulldogjának kötött pulóvert. 

Kiderült, hogy Tom Daley-nek saját kötögetős Instagram profilja is van, ahol megmutat mindenféle olyan ruhadarabot, amit ő készített. Még az aranyérmének is kötött egy tokot, hogy megóvja a karcolásoktól. De itt mutatta meg azt a mesterművet is a toronyugró, mellyel komoly tervei vannak: ez nem más, mint a Nagy-Britannia olimpia csapata előtt tisztelgő kardigán, melyen az olimpiai ötkarika látható.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Daley szeretné a nyilvánosságot, melyet kötött pulóvere kapott jó ügyre használni. “Szeretném megragadni az alkalmat és pénzt gyűjteni az édesapám emlékére az agydaganatos betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezet javára” – írta Tom Daley. “Bármilyen felajánlásnak örülünk.” Daley édesapja 2011-ben halt meg, miután hosszan harcolt az agydaganattal.

Forrás: Time, BBC Fotó: Getty Images

Olvass tovább!