Kókusztej puding szilva röszterrel és szederrel

2013. október 02.
A neve alapján talán bonyolultnak tűnhet a hetente kétszer- szerdán és vasárnap - jelentkező vendégbloggerünk, Ízbolygó finomsága, pedig egyáltalán nem ördöngősség. Viszont finom és egészséges.

Kókusztej puding szilva röszterrel és szederrel

Hozzávalók:

1 doboz (400 ml) kókusztej
1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
1 ek méz

Röszter:

20 dkg szilva
2 ek barna cukor
4 ek víz
Friss szeder
Citromfű a díszítéshez

TIPP: bármilyen gyümölccsel ízesítheted akár frissen is

Elkészítés:

Egy lábasba kanalazzuk a keményítőt, majd folyamatos keverés közben a kókusztejjel óvatosan felengedjük. Közepes láng felett kevergetve besűrítjük. A mézzel édesítjük. Poharakba adagoljuk. Ehhez célszerű átönteni egy kancsóba a pudingot. Alaposan kihűtjük.

A röszterhez a szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A barna cukorral és a vízzel összekeverjük és addig főzzük, míg a szilva összeesik, a folyadék pedig elpárolog, így kicsit lekvárszerű lesz, kb. 10 perc.

Tálaláskor a rösztert a tetejére tesszük némi friss szeder kíséretében. Citromfűvel fokozhatjuk a hatást.

Sok sikert hozzá, és amennyiben elkészítitek, reméljük egy kis kóstolót mi is kapunk belőle fotó formájában!