Egyszerűen csak padlizsán és krumpli

2013. október 10.
Csütörtökönként jelentkező blogjában ezúttal a Nemsüti a padlizsán és a krumpli szerencsés találkozását osztja meg veletek.

Kevés ennél egyszerűbb recept létezik, nem kell ott állni mellette és ráadásul még finom is. Annyira egyszerű, hogy érdemes felhívni rá a figyelmet.

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
olívaolaj
1 kg krumpli
100 g vaj

bors
200 g reszelt ementáli sajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A felkockázott padlizsánt bőven locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint használhatunk más fűszert is hozzá. A hasonló méretűre felaprított krumplit is keverjük össze a fűszerekkel és a vaj darabokkal.

Mindkét tepsit tegyük be a sütőbe és süssük addig, míg pirulni nem kezdenek a zöldségek. Ha kell, közben néhányszor forgassuk át őket, hogy egyenletesen süljenek. Ekkor keverjük össze a két tepsi tartalmát, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük még addig, míg rá nem olvad a sajt. Eközben a sütőt akár már ki is kapcsolhatjuk.

Jó étvágyat!