Ismét Budán a WAMP

2013. október 13.
Az őszi-téli szezon nyitányaként a WAMP Budára költözik. Október 13-tól a már jól ismert helyszínről, a Millenárisról jelentkezik Budapest legnagyobb hétvégi designvására, ahol közel 4000 négyzetméteren várja a design és tárgykultúra rajongóit.

A programban a már jól ismert tervezők mellett új szereplők bemutatkozására és új programelemekre is sor kerül, és a már megszokott kínálat – ruhák, divatkiegészítők ékszerek, táskák és használati tárgyak sokasága – mellett a WAMP gasztro szekciója is helyet kap majd.

Újra WAMP+

A 2013. évi téli WAMP+ szekcióban olyan jól ismert, a WAMP-on rendszeresen szereplő márkák nyertek lehetőséget, mint a biciklis és városi öltözékek közötti határokat összemosó Urban Legend, a különleges női kollekciókat kínáló Lazlo, vagy a gazdag hazai folklór mintakincset ékszerekben újragondoló MIMM. A szekcióban mások mellett új szereplő a papírból csodás használati tárgyakat készítő Koralevics Rita, és az egyedi ezüstékszereket kínáló Lázár Vero.

A hónap designere Gabo Szerencses

Szerencsés Gabriella üde színfoltot képvisel a hazai tervezők között. Kollekciói letisztultak, klasszikusak mégis progresszívak. Ruhái minőségi alapanyagokból készülnek, rafinált szabásvonalakkal. A vasárnapi vásáron a legújabb őszi-téli kollekcióval lehet megismerkedni.

Külföldi tervezők a WAMP-on

Jó néhány külföldi designer is a WAMP vendége lesz. Első ízben állít ki Budapesten két lengyel divattervező, Aleksandra Markowska és Zuzanna Krynicka. Szlovákiából érkezik a Retart csoport, amely hazai grafikusok munkáit nyomtatja pénztárcákra, laptop tokokra és bicikliülésekre. A Samo & Sato márka pedig vagány dzsekiket és printelt mintákkal készülő táskákat kínál. A szerb Jazz Fashion divatkiegészítőit és a cseh Playbag szuper bőrtáskáit pedig már ismerhetik a rendszeresen wampolók.

Októberben kétszer, novemberben egyszer, decemberben pedig – a több éves hagyománynak megfelelően – háromszor lesz WAMP.