Átalakítják a fáradt apukákat

2013. október 29.
Plasztikai sebészek sietnek a segítségükre azoknak az apáknak, akik úgy érzik, túlságosan elfáradtak a gyerekvárás és -születés hónapjaiba. A divat – egyelőre – Amerikában hódít.

Lassan már nem csak a törődött kismamák kiváltsága a szülés utáni szépészeti korrekció. Miután egy párnak gyereke született, és a szülők sok fáradsággal átvészelték az első időszakot, az apukák is egyre nagyobb számban keresik fel a plasztikai sebészeket – legalábbis az Egyesült Államokban.


Profimedia – Red Dot

Ott a jelenségnek már közismert neve is van: daddy makeover, vagyis apuka-átalakítás. A sebészeten olyan férfiak kopogtatnak, akik úgy találják, hogy arcukon maradandó nyomot hagyott a gyerekvárás és -születés idején átélt stressz és az alváshiány.

Ők a saját tükrükre vagy a szépségipar szólamaira hagyatkozva úgy gondolják, hogy alaposan kivették a részüket az izgalmakból, és semmi szükségük idő előtt az arcukra került ráncokra vagy épp az úszógumira a derekukon, ami azért kerülhetett oda, mert nem volt idejük edzésre járni. A sebészetnek mindenre van gyors megoldása, botox, lifting, hámlasztás, feltöltés és leszívás; ezek a daddy makeover alapelemei.