Márton napi borfesztivál és libator túra

2013. november 07.
November 8. és 10. között a Gellért Hotel épülete a Fürdőcsarnokkal összenyitva óriási fesztiválszíntérré alakul, sok és finom borral, és hasonlóan gazdag kínálatú libás fogásokkal, programokkal.

Hétvégén már a III. Márton napi Borfesztivált rendezik meg Budapesten, ahol a kiállítók gondos válogatás után az összes hazai borvidék legkiválóbb borászatait vonultatják fel. Díjnyertes borászok kóstoltatják korlátlanul prémium boraikat, de bemutatkoznak a feltörekvő borászatok is.

Lesznek borszakmai programok – a Borjour szervezésében – de persze nem marad le a fesztivál étlapjáról a liba sem. Pénteken és szombaton európai kulináris túrára hívják a látogatókat, ahol borvacsorák keretein belül négy nemzet – magyar, francia, spanyol és olasz – egy-egy jellegzetes Márton napi ételével fűszerezik meg az estét. A Gellért Sörözőben a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek séfjei közös, négyfogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal. Aki bírja a tempót a sok liba és bor mellett, az esténként bemerészkedhet a Fürdőcsarnok videodiszkójába, választhat a fesztivál koncertjei közül.

Bár a kiállítók vasárnapra elvonulnak, a Márton napi vigadalom folytatódik. A borfesztivál harmadik napján Sunday brunch a „program”. További információt a Libator túráról itt találtok.