Citromos sült paprika krém dióval

2013. november 18. |

Még el sem sirattuk a szép, rozsdás árnyalatú levelek, meleg őszi színek eltűnését, máris jön a vizuális utánpótlás Ízbolygótól - vitaminokkal és finom ízekkel megbolondítva.

Hozzávalók:

4 kaliforniai paprika
Fél citrom leve
4 ek extra szűz olívaolaj

Frissen őrölt bors
50 g dió

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héja és könnyen lehúzhatóvá válik.

Amikor kihűlt, megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, apróra vágjuk és a paprikakrémhez keverjük, de le is turmixolhatjuk. Citrom levével, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Minden hetedik házaspár küzd a meddőséggel babastressz

Minden hetedik házaspár küzd a meddőséggel