Citromos sült paprika krém dióval

2013. november 18.
Még el sem sirattuk a szép, rozsdás árnyalatú levelek, meleg őszi színek eltűnését, máris jön a vizuális utánpótlás Ízbolygótól - vitaminokkal és finom ízekkel megbolondítva.

Hozzávalók:

4 kaliforniai paprika
Fél citrom leve
4 ek extra szűz olívaolaj

Frissen őrölt bors
50 g dió

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héja és könnyen lehúzhatóvá válik.

Amikor kihűlt, megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, apróra vágjuk és a paprikakrémhez keverjük, de le is turmixolhatjuk. Citrom levével, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!