Best ever kategóriás forró csoki Ízbolygó

2013. november 27.
A világon a legjobb forró csokijához csupán néhány hozzávaló kell, azonban azokból jó minőségű! A jó forró csoki sűrű, krémesés persze forró. Kísérletezzünk bátran az ízekkel, a sűrűséggel, az alábbiakban mutatunk néhány ötletet!

Hozzávalók 1 bögréhez:

10 dkg étcsoki (65-70%-os)
1 dl tejszín
1 dl tej

Tejhabhoz: fél dl tej

A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a tejjel apránként felengedjük, közben egy kis habverővel folyamatosan kevergetjük. Tejhabsipkával a tetején kínáljuk.

– kevésbé kalóriadús, ha a tejszínt tejre cseréljük
– laktózmentes, ha a tejet/tejszínt kókusztejre, zabtejre cseréljük
– fűszerezzük bátran! Remek fahéjjal, chilivel, csillagánizzsal, garam masalával, cassiával, mentával is, kávéval, naranccsal, kardamommal!

Kísérletezzük ki a kedvencünket!