Forralt bor, ahogy mi szeretjük

2013. december 15. |

Ha tél, bor és Ízbolygó, akkor következzen gasztrobloggerünk egyik legígéretesebb téli receptje, a forralt bor. Ahogyan mi szeretjük.

Hozzávalók:
7 dl száraz fehérbor
4 dl víz
15-20 dkg barna nádcukor (ízlés szerint)
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem csillagánizs
2 gyümölcstea filter
3 dl frissen facsart narancslé

Elkészítés:
A bort a vízzel és a cukorral egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a fahéjat, csillagánizst, a szegfűszeget és felforraljuk, majd 10 percig lobogva főzzük. Végül belelógatjuk a filtert és áztatjuk 5 percig, majd kidobjuk belőle. Végül hozzáadjuk a narancslét és pohrakba töljük. Újramelegíthető!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?