Az év legnépszerűbb diétája

2013. december 30.
Melyik diétára kerestünk rá legtöbbet idén? A Google éves összefoglalója szerint a paleolit diétára. Ha pedig csak a hazai kereséseket nézzük, első helyen a 90 napos diéta áll, második helyen a paleo.

A 2013-as év a különféle diéták és speciális étrendek közül egyértelműen a paleolit diétáé volt, erre kerestünk rá a legtöbben, a legtöbbször – derül ki a Google éves összefoglalójából. Vagyis ha az online kutatást cselekvés is követte, akkor idén egyre többen mondtak le világszerte a cukorról, gabonafélékről és a tejtermékekről, és ettek nagyobb arányban zöldségeket, húsokat és halat.

A második helyen még mindig tartják magukat a tiszta gyümölcs- és zöldséglé alapú tisztítókúrák, a harmadik helyen pedig a szintén régóta népszerű mediterrán diéta végzett. Az utóbbi étrend propagálói szerint a görögök, olaszok, spanyolok és más mediterrán országok lakói annak köszönhetik a jobb általános egészségi állapotukat, hogy sok friss gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat és halat fogyasztanak.

Ha csak a hazai kereséseket nézzük, a paleolit diéta a második helyen végzett, megelőzte a 90 napos diéta, a harmadik pedig GI (glikémiás index) diéta lett.