Spenóttal töltött lazactekercs

2014. január 01.
Tiltakozik már a hasad a nehéz ételektől? Ízbolygó konyhájából most egy könnyű, mégis nagyon finom fogás következik, mégpedig a Spenóttal töltött lazactekercs.

Hozzávalók:

6 dkg lazacfilé
6 szelet prosciutto crudo
1 gránátalma
1 fej lilahagyma
30 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
fél dl fehérbor

Elkészítés:

A halból vékony szeleteket vágunk egy éles, hosszú pengéjű kés segítségével. Majd a halszeleteket kicsit meg is klopfoljuk. Az egyik hagymát apróra vágjuk és olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, átforgatjuk pár perc alatt. A fokhagymát ráreszeljük, kicsit sózzuk.

A halszeletekre fektetjük a sonka szeleteket, majd adagolunk rá a spenótból és feltekerjük. Kivajazott sütőtálba pakoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a vékonyra vágott (másik) lilahagymát, rászórjuk a gránátalma magjait, pici levét és a bort. 180 fokon 25 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!