Csicsókakrémleves dióval

2014. január 05.
Könnyű és finom ínyencség a csicsókakrémleves, amit Ízbolygó egy kis serpenyőben „illatosított” dióval, és citromos, snidlinges kísérettel ajánl.

Hozzávalók:

1 kg csicsóka
6 ek olívaolaj
2 póréhagyma
1 narancs leve
1 citrom héja és leve
1 doboz creme fraiche

frissen őrölt bors
10 dkg dió
1 nagy csokor snidling

Elkészítés:

A csicsókát megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk. A pórét megmossuk, félbevágjuk hosszában és vékonyra szeleteljük. Lábast előmelegítjük, olajat hevítünk, pórét megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a csicsókát, kicsit pároljuk kevergetve, majd felöntjük 1 l vízzel. Borsozzuk és puhára főzzük az alkotóelemeket. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a creme fraichet, a narancs levét, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.

A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vagdossuk és összekeverjük a citrom reszelt héjával. Snidlinget vágunk. Tálaláskor a levesre szórjuk a citromos diót és a snidlinget.