Látogatás egy gazdag velencei palotában

2014. január 21.
Felújítva, és parfümkiállítással gazdagodva várja a karneválra érkező vendégeket Velence ragyogó ruha- és textiltörténeti múzeuma.

A velencei Mocenigo palotában megnyílt Itália első olyan kamaramúzeuma, amely alapanyagok, receptkönyvek és titokzatos lombikok, edények, szerkezetek bemutatásával a parfümkészítés történetét tárja fel előttünk. Erről részletesebben is olvashatsz a Marie Claire most megjelent februári számában, a velencei újdonságokról szóló cikkünkben. Képgalériánkban pedig megnézheted, mit rejt még az épület a parfümkiállításon túl.

A ház egy dúsgazdag velencei nemesi család egyik otthona volt, tagjai közül több dózse is kikerült. Ez a palotájuk eddig sem volt ismeretlen a turisták előtt: közel harminc éve itt működik a textil- és ruhatörténeti múzeum, a város legérdekesebb gyűjteményeiből összeválogatott anyaggal. A Mocenigo palota kiállítótermei most frissen felújítva, a parfümkiállítással gazdagodva várják a vendégeket.

Már az lenyűgöző, hogy járkálhatunk és körülnézhetünk egy ősi velencei épület színes falai és antik bútorai között. A kiállított figurákon vagyonokat érő, csipkével, hímzéssel díszített öltözetek, az állványokon bámulatos szövetminták, selymek, kiegészítők csillognak. Néhány korabeli stílusban készült darabot megvásárolhatunk az ajándékboltban. Aki pedig még jobban szeretne elmélyülni a témában, beiratkozhat az egyedülállóan gazdag könyvtárba.