Gigacsokis brownie

2014. január 29. |

Következik egy "durváncsokis" verzió Ízbolygótól. A gluténérzékenyeknek jó hír, hogy dióval, mandulával, mogyoróval is elkészíthető! Ki-hogy szereti.

Hozzávalók:

5 tojás
35 dkg étcsoki
22 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 marék dió
2 tk sütőpor

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal gőz felett összemelegítjük. A tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral. A diót (nem a darált!) száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A sütőport a darált dióval elkeverjük. Az olvasztott vajas csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverjük a darált diót és a durvára vágott diót is.

Sütőpapírral bélelt 40×20 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?