Gigacsokis brownie

2014. január 29.
Következik egy "durváncsokis" verzió Ízbolygótól. A gluténérzékenyeknek jó hír, hogy dióval, mandulával, mogyoróval is elkészíthető! Ki-hogy szereti.

Hozzávalók:

5 tojás
35 dkg étcsoki
22 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 marék dió
2 tk sütőpor

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal gőz felett összemelegítjük. A tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral. A diót (nem a darált!) száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A sütőport a darált dióval elkeverjük. Az olvasztott vajas csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverjük a darált diót és a durvára vágott diót is.

Sütőpapírral bélelt 40×20 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.