Cupcake: januári íz- és színterápia

2014. január 22.
Napok óta ki sem látunk a sok szürkéből, de mielőtt végleg és menthetetlenül belefásulnánk a januári napokba, Ízbolygó édes ízekben és színben gazdag desszerttel ment meg minket.

Hozzávalók (36 mini muffin):

10 dkg vaj
3 ek kakaópor
2 tojás
15 dkg cukor
1 tk sütőpor
10 dkg liszt
5 dkg őrölt mogyoró
10 dkg savanykás lekvár (szilva, meggy…)
5 dkg aszalt szilva kicsire vágva
6 ek tej

Krém:

25 dkg mascarpone
4-5 ek málna dzsem (nem túl édes!)
1 citrom reszelt héja
1 ek citromlé
cukorgyöngy

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a mogyorót, a sütőport, a kakaóport, a lekvárt, az aszalt szilvát és fakanállal összekeverjük. A tejjel a végén lazítjuk. Mini-muffinformába kapszlikat ültetünk, belekanalazzuk a masszát, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Közben a krém hozzávalóit összekeverjük, habzsákba/pisztolyba töltjük és behűtjük.

Ha kisült a süti, hagyjuk kihűlni, majd a tetejére nyomjuk a krémet, megszórjuk cukorgyönggyel.