Hozzávalók:
1 dl apró szemű tápiókagyöngy
3 dl víz
4 dl tej
1 rúd vanília
10 dkg étcsoki
ízlés szerint 1 ek barna nádcukor
2 banán
2 ek kristálycukor
fél dl portói vagy víz
Elkészítés:
A tápiókát a vízben főzni kezdjük, majd ahogy duzzad, hozzáadjuk a tejet és krémesre főzzük. A gyöngyök nem fognak teljesen eltűnni, hanem áttetszővé és puhává válnak. Amikor sűrű, belekeverjük a darabokra tört csokit és felolvasztjuk benne. Ha kell egy ek barna nádcukorral édesíthetjük még.
A kristálycukrot alacsony lángon egy világos aljú lábasban felolvasztjuk, majd amikor karamellszínű, hozzáadjuk a portóit vagy vizet és amikor feloldódik benne a karamell, a felkarikázott banánt is átforgatjuk benne.