Így mentik meg a magányos kesztyűket

2014. március 09.
Megszületett a szervezet, amely az elkallódott fél pár kesztyűket gyűjti és menti meg. A tavaszi rendrakásnál szinte biztosan találunk néhányat mi is.

A kesztyűk jellemzője, hogy előbb-utóbb elveszítik a párjukat. A tél elmúltával, a tavaszi rendrakásban szinte törvényszerű, hogy előkerül egy-két magányos kesztyű. A környezetvédő Green Thing szervezet – amelynek Eva Green vagy Emma Thompson színésznő is támogatja a kezdeményezését – azt javasolja, hogy semmiképp se szabaduljunk meg szívtelenül az elmagányosodott kiegészítőktől.

Ha nem tudjuk megtalálni egy utcán talált fél pár kesztyű gazdáját, illetve mi maradtunk páratlan kesztyű nélkül, először is nézzük meg a Glove Love oldalt, hogyan juttathajuk el nekik a kesztyűt. Ők befogadják, összegyűjtik, kicsit kipofozzák és a leginkább összeillő darabokat egyesítik.

A méret mindig stimmel, a szín és a minta nyilván kevésbé. Az új párok azután ugyanezen az oldalon megvásárolhatók 5 angol fontért, a befolyó pénzt jótékony célra fordítják. Emma Thompson azt mondta a Glove Love-ról: romantikus, zseniális, eredeti, vices és zöld.