12 perc alatt döntünk egy randin

2014. április 28.
Jó benyomást szeretnél kelteni az első randin? A visszaszámlálás máris megkezdődött: csak 12 perc, és máris tudni fogjátok, hogy érdekel-e a másik, vagy sem. Legalábbis ezt állítják a legújabb tanulmányok.

Az első dolog, ami alapján rögtön pozitív ítélet születhet bennünk egy találkozásnál, az a mosoly (ezt a megkérdezettek 64%-a gondolja így), hasonlóan fontos a szemkontaktus (58%) és a hangszín (25%) is. Nem meglepő, hogy a kellemetlen testszag, és a rossz lehelet a két leginkább elkedvetlenítő tényező az első randin, az már sokkal inkább, hogy mindezt csak tízből hatan gondolták így. Az emberek 38%-a meghátrál, ha a randi elején a másik fél káromkodik, és már nem is ad újabb esélyt a dolognak.

Mindent a célért

Az szinglik negyede képes akár drasztikusabban is változtatni a külsején egy fontos randi kedvéért. Egy új frizura, új parfüm, vagy egy manikűr hozzájárul ahhoz, hogy magabiztosabbnak érezzük magunkat a találkozón. Húszból egy férfi szexi borostát növeszt, míg tizenhatból egy nő, és húszból egy férfi diétába kezd az eredményes első randi céljából.

Szakértők szerint ugyanakkor a legfontosabb, hogy az apróságokra fektessük a hangsúlyt. Az apró dolgok számíthatnak igazán sokat az első találkozáskor, és hozzájárulhatnak ahhoz az első benyomáshoz, ami szinte mindent meghatároz. A higiénia és a friss lehelet önbecsülést és mások iránti figyelmességet mutat. A kényelmes öltözékben pedig kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak tűnhetünk. A szemkontaktus őszinteséget sugall, és természetesen kifejezhetjük vele a másik iránti érdeklődésünket. Azt se felejtsük el, hogy az emberek úgy vannak beprogramozva, hogy a mosolyra mosollyal válaszolnak: ezzel a randi máris jól indulhat.