Rövid szünet lehet a kapcsolat megmentője

2014. május 30.
Válságos időszakban egy hosszabb-rövidebb szünet akár megmentheti a párkapcsolatot. A különélés a legjobb házassági terápia Emma Thompson brit színésznő szerint is.

Egy 44 éves írónő osztotta meg történetét a Daily Mail olvasóival – a családanya arról mesélt, hogy egy hosszabb különélés után kerültek újra közel egymáshoz férjével. Mink Elliotot tíz év együttélés után hagyta el a férje, amit megelőzött egy veszekedésekkel teli időszak. A nőnek több vetélése is volt, majd két gyerekük született, később megszűnt a munkahelye és a férje maradt az egyetlen kereső a családban. Két évvel ezelőtt egy átlagos estén a férfi közölte, hogy elköltözik.

A gyerekek miatt ugyan találkoztak, de ezek a találkozások mindig veszekedésbe fulladtak, és a kapcsolat csak tovább mérgesedett. Egy év kellett hozzá, hogy ismét elkezdjenek randevúzni egymással. A találkozások olyan jól sikerültek, hogy lassan már minden hétvégét boldog családként töltöttek együtt. Ma már újra együtt élnek, de a kapcsolatuk megváltozott: sokkal boldogabb és erősebb a házasságuk, mint valaha. Most azt tervezik, hogy Franciaországba költöznek, és ott kezdenek új életet.

Az ismert emberek közül is többen vannak, akik szerint a különélés a legjobb terápia, például Emma Thompson brit színésznő is ebben hisz.

Fordítás: Minda Judit