Zöld spárga parmezánnal és citrommal

2014. június 03. |

A spárga "kifutó" termék lesz lassan, így készítsük még minél többször, amíg a piacon kapható. Ez a receptis hozza az szokásos formulát: elkészítése: 10 perc, élvezetek: 100 százalék.

Zöld spárga parmezánnal és citrommal

Hozzávalók:

50 dkg zöld spárga
2 kisebb bok choy (lehet spenót is)
15 dkg panko morzsa *
1 (bio) citrom leve és reszelt héja
frissen őrölt tarka bors
1 marék kaprigyümölcs
5 dkg parmezán
5 dkg vaj

Elkészítés:

A spárgák oldaláról körben leszedjük a vadleveleket/hajtásokat. A bok choyt megmossuk, félbe vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk és ebbe mártjuk a zöldségeket 3 percre, majd jeges vízbe. A vajat megolvasztjuk és a pankot megpirítjuk rajta. A citrom héját belereszeljük, borsozzuk, majd a zöldségekre szórjuk. A kaprigyümölcsöket mérettől függően félbe-negyedbe vágjuk. A citrom levét a zöldségekre locsoljuk és a vajas-pankoval és a kaprigyümölccsel összeforgatjuk őket. Parmezánt forgácsolunk rá.

* Panko morzsa: Ez a japán morzsa klassz ropogós bundát kölcsönöz a husinknak. Érdemes próbálkozni vele. Az ára sem egy horror, az ismert delikátokban kapható. Egyébként maga a morzsa jellegzetesen szúrós, szilánkos szerkezetű, így a bepanírozott felület sem lesz egyöntetű, éppen ezért is pirul ropogósra.

Ízbolygó

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?