5 ok, amiért érdemes idén Ibizán nyaralni

Ibizát a spanyolok sokszor nevezik a szerelem fehér szigetének. Szikrázóan fehérre festett házak, azúrkék tenger, homokos partok, utcán táncoló fiatalok, világhírű klubok, idegeneket barátokká összehozó partik, finom koktélok és ízletes halételek. Ez mind egy helyen!

Amit át kell élni!

A szigeten a bulizásé a főszerep, így lépten-nyomon találunk világhírű partijairól híres klubokat, de még a legkisebb bárokban is neves sztár DJ-k zenélnek. Ezeket az éjszakai mulatozásokat legalább egyszer át kell élni, mert olyan látványshow-ban lehet részünk, ami a hazai diszkókra nem jellemző. Többek között itt van a világ egyik legnagyobb klubja, a San Rafael településen található Privilege, San Antonioban a vízi buliknak otthont adó El Paradiso és szomszédságában az Eden. Ezenkívül az Amnesia, a Space és az Ushuaia Playa d’en Bossán, a kikötőben pedig a Pacha klub található, ami 1973 óta működik, és híressé vált cseresznye jelével lopta be magát a fiatalok szívébe. Számos külföldi sztárral bulizhatunk együtt, legutóbb éppen David Guettával, a híres F….Me I’m Famous partisorozatán Novak Djokovic teniszező mulatta az időt.

Amit nem szabad kihagyni!

A világon kevés olyan hely van, ahol ennyire elképesztően szép látványt nyújt a naplemente, mint a Cafe del Maron ücsörögve. Ha már a szigeten járunk, legalább egy estét töltsünk a tengerparti sétányon. Több ezer ember gyűlik itt össze és együtt várja a naplementét, ezzel búcsúztatva a napot és tapssal köszöntve az estét, vagyis a fergeteges éjszaka kezdetét. Kiülhetünk valamelyik elegáns kávéház teraszára koktélozni, de akár a parton is lóbálhatjuk a lábunkat. Itt ilyenkor minden megengedett!

Amit mindenképpen látni kell!

A fiatalok által kedvelt Ibiza, Spanyolország dél-keleti partjainál fekvő Baleári-szigetcsoport harmadik legnagyobb tagja Mallorca és Menorca után. Az élvezetes medencés partik és költséges éjszakai Ibizának van egy másik, kulturális oldala. Történelmi emlékei és természeti szépségei miatt az sem meglepő, hogy az UNESCO Ibiza teljes területét a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetre utazásunk alkalmával érdemes a főváros, katalán nevén Eivissia óvárosi részét, az Old Town-t is megnézni. Ez a központi rész ugyanis azt bizonyítja, hogy a szigeten számos kulturális élménnyel is gazdagabbak lehetünk. Itt egy helyen élvezhetőek a tenger hullámai, az óvárosi rész romantikája és a pezsgő éjszakai élet.

Amit meg kell kóstolni!

A spanyol gasztronómia középpontjában a különleges halételek szerepelnek. Itt Ibizán érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, ízletes tenger gyümölcsei és halas finomságokat. Amit szinte minden étteremben napi menüként kínálnak, az az ország egyik főétele, a Valenciából származó paella. A spanyol konyhában a sáfrányt gyakran használják, a paella fő összetevőiben is szerepel ez a fűszer, ezen kívül rizs, olívaolaj, tengeri falatok, hús és zöldségek, sofrito alappal serpenyőben készítik. Nem ér bennünket csalódás, ha ezt az ételt választjuk az étlapról.

Ahova el kell hajózni!

A szép és romlatlan Formantera sziget egy csodálatos kirándulási cél lehet, hiszen Európa egyik legszebb paradicsomának tartják. Ez a kicsi sziget 9 km hosszú és körülbelül 3 km-re található Ibizától, így könnyen eljuthatunk ide hajóval. Már messziről látni a La Mola világítótornyot. Távolról olyan, mintha egy lakatlan szigetre érkeznénk, végeláthatatlan búzamezők, sok szőlőkert, mandula- és fügefa is található itt. Nevét, a „búzák szigetét” a rengeteg gabona miatt kapta. Bámulatos partja pillanatok alatt levesz majd a lábunkról.