Extrém kalandok Innsbruckban

2014. augusztus 14.
Innsbruck ideális késő nyári úti cél, elvégre a hegyi kirándulások is sokkal élvezetesebbek, ha nincs kánikula. A tiroli hegyek között izgalmak és kalandok várnak ránk.

Mivel a jó nevű innsbrucki egyetemet rengeteg diák látogatja, a város is érezhetően megfiatalodott és felpezsdült. Egyre több fiatal tölti meg az apró kávézókat, és persze megjelentek az igényeiket kiszolgáló butikok, éttermek, kulturális és egyéb programok is. Nem kellett rá sokat várni, hogy a tiroliakra jellemző sportszeretet találkozzon a merész fiatalossággal, és felismerjék a környékben rejlő extrémsportok lehetőségeit.

Kanyonbéli túrázás

Sokan irigykedve nézik a szikár innsbrucki nyugdíjasokat, akik olyan könnyedén masíroznak felfelé a hegyoldalban, mintha csak a sarki boltból tartanának hazafelé. Aki mégis úgy érzi, hogy a hegyi séta nyugdíjasoknak való, kipróbálhatja a kanyonbéli túrázást, azaz a canyoningot. Természetesen csakis a megfelelő védőöltözékben, bukósisakkal felszerelkezve vághatunk neki az útnak, amitől egy-két óra erejéig igazi Indiana Jones-nak érezhetjük magunkat, hegyoldalakba kapaszkodva, vízlépcsőkön csúszdázva.

Kristálytiszta vizek

Vagy beülhetünk egy csónakba, és a környék egyik folyóján küzdhetünk a sodrással és hullámokkal. Ha kezdő raftingosként szelídebb vizeket választunk, még az is lehet, hogy – a vezetőnk szigorú felügyeletével – megmártózhatunk a kristálytiszta vízben. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy mindezek közben folyamatosan csodás tájakban gyönyörködhetünk.

Kalandok kicsiknek és nagyoknak

Családi programok szervezésére is kiválóan alkalmas a város és környéke. A gyerekeknek hatalmas élmény egy üvegablakos felvonóban imbolyogva felkúszni a hegyoldalon, ahonnan egy Mountain Cartban, azaz kis, motor nélküli hegyi gokartban ülve száguldhatnak lefelé. Kisebbek beülhetnek a szülőkkel együtt is, de ha az egész túl vadnak tűnik, választhatjuk helyette a kanyargós, nyári bob-pályát is.

Innsbruckról még többet olvashattok a Marie Claire szeptemberi számában.

Információk:
Rafting
Mountain Cart
Alpine Coaster