Stílusos Vidéki Éttermiség – menük a 30 km jegyében

2014. augusztus 27.
Debrecen az idei házigazdája a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozatnak.

Debrecen az idei házigazdája a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozatnak. Az esemény a város vadonatúj rendezvényhelyszínén, az augusztusban nyíló Békás-tó partján zajlik szeptember 7-én vasárnap dél és este tíz óra között. A belépés ingyenes, de szigorúan regisztrációhoz kötött.

A részt vevő éttermek a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a közönségnek, valamint azt, hogy Magyarország gasztronómiája mennyire színes, változatos, és magas színvonalú.

Anyukám Mondta – Encs

Baricska Csárda – Balatonfüred

Chianti Étterem – Veszprém

Erhardt Étterem és Panzió – Sopron

IKON Étterem – Debrecen

Kistücsök Étterem – Balatonszemes

Macok Étterem és Borbár – Eger

Mandula Étterem és Borbár – Villány

Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj

Palkonyha – Palkonya

Rosinante Fogadó – Szigetmonostor

Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma

Walter Vendéglő – Perbál

Menük 30 km-en belüli alapanyagokból

Az éttermek olyan fogásokkal készülnek, amelyekhez az alapanyagokat 30 km-en belül szerzik be, így keresztül-kasul megkóstolhatják a vendégek Magyarország ízeit. Ott lesznek még a házigazda, Debrecen és környéke gasztronómiai képviselői is, több borászat, a Cut’N’Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a PM Choco kézműves csokoládé és a Séfakadémia főzőiskola.