Vonzó pasik vörös hajjal

2014. szeptember 04.
A mindennapokban talán fel se tűnik, de a vörös férfiakat igenis méltatlanul elhanyagolják a divat és szépség világában. Thomas Knights, brit fotográfus - aki véletlenül maga is lángvörös fürtökkel büszkélkedhet - bebizonyítja, hogy egy vörös hajú férfi is lehet vonzó, erőt sugárzó és megnyerő.

Sajnos az emberiségnek van egy olyan ösztönös rossz szokása, hogy a ritka, nem mindennapi külsővel megáldott személyeket gyakran megbélyegzik és kiközösítik. Elég visszagondolnom az általános iskola éveire, és a vörös hajú lányra, akinek osztályt kellett váltania a sok gúnyolódás hatására. És nem csak a gyerekek ilyen kegyetlenek, a vörösek épp úgy kiszorulnak a reklámokból, plakátokról, filmekből és divatfotókról, vagy még rosszabb esetben az „szerencsétlenség” és „csúnyaság” archetípusaként jelennek meg.

A vörös nők egy fokkal jobban járnak, hiszen náluk a vörös hajhoz valami démoni, csábító erő képzete kapcsolódik, na de mi a helyzet a férfiakkal? A vörös férfiak a társadalom szemében a lehető legtávolabb állnak a szexuális csáberő megtestesüléseitől, sőt, a „vörös fiú” szavak általában sápadt, szeplős, esetlen ember vagy egy rosszcsont angol kisfiú képét hívják elő képzeletünkből.

Thomas Knights fotográfus ma már büszkén viseli lángoló hajkoronáját, de ez koránt sem volt mindig így. „Meg vagyunk róla győződve, hogy nincsenek jóképű vörös férfiak, pedig ez nem igaz!” – magyarázza Knights. „A filmekben sosem a vörös hajú férfi a hős, ezért kialakult, hogy mindegyik gyenge vagy csúnya. Be akarom bizonyítani, hogy ez nem így van!”

Szegény vörös férfiak kálváriájának már tudományos bizonyítéka is van: egy kísérletben férfiakat különböző színű parókákban bocsátottak útjukra egy szórakozóhelyen, hogy próbáljanak ismerkedni, és vajon kiket utasítottak vissza legtöbbször? Hát a vöröseket! Pedig egyébként semmi más nem változott a külsejükön vagy viselkedésükön, így nincsenek kifogások, egyszerűen csúnyán diszkriminálták a vörös fiúkat. 

Knights maga is elismeri, hogy sok keserű pillanatot okoztak neki vörös tincsei: „Gyűlöltem a hajam az első pillanattól kezdve… nem értettem, miért lehetek olyan, mint a tipikus, jóképű férfiak.” A dolog olyannyira bántotta a férfit, hogy szőkére festett hajjal próbált boldogulni, de hamar elege lett a körülményes műveletből és inkább úgy döntött, megtanulja elfogadni önmagát.

Ma pedig már küldetésének érzi, hogy a többi bizonytalan vörös kisfiúnak is segítsen ebben, épp ezért mutatott be egy csapat dögös vörös férfit Red Hot elnevezésű kiállításán. A fotók kék háttér előtt készültek, hogy még inkább kiemeljék a lángvörös haj szépségét.

Tégy te is az elfogadóbb jövőért, randizz vörösekkel!