Pimp My Pipe

2014. szeptember 08.
A Pimp My Pipe néven közösségi köztér színesítő projektet indított a FŐTÁV - a városlakók ötletei és szavazatai alapján egy szakmai zsűri dönt arról, hogyan újuljon meg a IV. kerületben található föld fölött futó távhő-vezeték.

Budapesten több helyen találkozhatunk föld felett vezetett távhő-vezetékekkel, melyek hasznosak, de nem túl szépek, ezért amíg ezek nem kerülnek a földfelszín alá, a FŐTÁV azt tűzte ki célul, hogy kihasználva a felületeket, színesebbé varázsolja a lakótelepi köztereket: az első lehetőség Budapesten, az Elem utcában futó távhő-vezeték szakasz újjávarázsolása a városlakók ötlete alapján.

A terveket szeptember 15-ig várják, és addig lehet szavazni mások terveire is. Profi grafikusok és lelkes amatőrök egyaránt jelentkezhetnek.

A nyertes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg. A csoport tagjai mára már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.
A szakmai zsűri a legkedveltebb 50 versenyzőből választja ki a 2. és 3. helyezettet is, akik telefont nyerhetnek. Szintén telefon jár a közönségdíjasnak is. A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy iPod nano.

A jelentkezési feltételeket, a játék pontos menetét, valamint a sorsolás részleteit a www.facebook.com/fotavzrt oldalakon lehet elérni.