Fine dining megfizethető áron: Újra itt az Országos Étterem Hét

2014. szeptember 26.
Ismét eljött a hét, amikor mindenki bátran beléphet a fényűző étterem kapuján, aminek korábban csak a menüjét és az árlistáján mustrálgatta félénken. Október 13. és 19. között az ország legnívósabb éttermei között válogathatunk, és a háromfogásos ebéd -vagy vacsoramenükért csupán 3300 forintot kell fizetnünk.

A DiningCity nemzetközi étteremajánló idén októberben már hetedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michlein ajánlással rendelkező  étteremben is elfogyaszthatja ebédjét vagy vacsoráját. 


Az Étterem Héten a La Perle Noirban választhatunk például vargányás pappardellét dió pestóval és pecorinóval, vagy nyúlcombot szalvétagombóccal, turbolyás vadas mártással narancs jus-vel és datolyával.

Az Országos Étterem Héten nincsenek kisbetűs részek, nincs féladag, hanyagul odavetett marhaszelet, fonnyadt szirmú lazacrózsa vagy goromba pincérek. Minden pontosan úgy működik, ahogyan a szokásos napokon, az ételek színvonala is marad, csak az ár különlegesen alacsony. A La Perle Noir éttermében már mi is kaphattunk egy kis ízelítőt az Étterem Hét pazar fogásai közül: a La Perle Noirban kóstolhattunk majd többek között torchon kacsamájat birsalmasajttal és piemonte-i mogyoróval, marhasteaket kukorica textúrákkal és chilis kápia jus-vel, nyúlcombot szalvétagombóccal, turbolyás vadasmártással és datolyával vagy browniet homoktövissel és mangós mályvacukorral.  

Foglalni a www.etteremhet.hu weboldalon lehet, de nem árt sietni, mert rengeteg étteremben már most beteltek a helyek.