Székesegyházak üvegablakai ihlette csodakocsi

2014. október 09. |

A brit dizájner, Dominic Wilcox számítógépvezérelt járműve a legmodernebb technikát a középkori székesegyházak üvegablakai ihlette külsővel ötvözte.

Úgy tűnik, hogy a néhány éve még csak sci-fik képkockáin felbukkanó csodás, futurisztikus technikai vívmányok szépen lassan tényleg megvalósulnak. Az automatizált, sofőr nélküli közlekedés már nem csak a sorozatbeli Michael Knight kiváltsága, hiszen a párizsi metróban például bárki utazhat ilyen szervelvényekkel. Dominic Wilcox a London Design Festivalon mutatta be a járművet, és bízik benne, hogy egy szép, és nem túl távoli jövőben – amit ő egyébként egészen pontosan 2059-re datál – mindenki ilyen, számítógépes vezérlésű személygépkocsikkal utazik majd. Ugyanis szerinte a statisztikák hamar bebizonyítanák, hogy a számítógép irányította járművek biztonságosabb közlekedést garantálnak az ember tényező nélkül.

A filmekből és könyvekből ismert jövőképpel ellentétben azonban meglepő, de kimondottan üdítő, hogy egy ilyen csodajármű nem fényes, ezüstös krómborítást kapott és nem áramvonalas formát, letisztult, minimalista dizájnnal, hanem a Durhami székesegyház gyönyörű festett üvegablakaitól kölcsönözte külsejét. „Szerettem volna a székesegyházban jelen lévő vizuális élményt átültetni egy modern, háromdimenziós formába.” – magyarázza Wilcox.

És ha vezetni úgysem kell, mi mást is csinálhatnánk a jövőbeli autóban, mint hogy lepihenjünk egy kicsit. Egyébként ha akarnánk, sem csinálhatnánk mást, ugyanis a jármű egész belső tere egy ágy. De ez nem is gond, egyszerűen fantasztikus lehet mondjuk egy fárasztó nap után befeküdni az autónkba, figyelni, ahogy a napfény játszik a színes üvegen, szundítani egy kicsit, és mire felébredünk, már ott is vagyunk az áhított célnál.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Így lesz már most igazi karácsonyi illat az otthonodban! fahéj

Így lesz már most igazi karácsonyi illat az otthonodban!