Amerikai palacsinta zamatos eperrel

2014. október 19.
Nem tudom másnak is feltűnt-e, de idén ősszel megjelent a zöldségesstandokon a hazai eper. Magyar eper ősszel! Zamatos, apró és nem túl drága, érdemes megajándékozni magunkat legalább hétvégén egy ilyen "luxus" reggelivel. Ha nincs friss eper, a lekvár is megteszi. Ízbolygó isteni amerikai palacsintához ajánlja.

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tojás
2 ek barna nádcukor
5 dkg vaj
4 dl tej
2 ek porcukor

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, ezt követően elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Hagyományosan juharsziruppal vagy lekvárral fogyaszthatjuk, de friss gyümölccsel (nálam most eperrel) is isteni.