Egyszerűen nagyszerű: almás-körtés morzsasüti

2014. október 08.
Ezen a héten egy varázslatos almás-körtés desszerttel kápráztat el minket ÍzHuszár. Érdemes kipróbálni! Azonnal!

A morzsás sütinél egyszerűbbet keresve sem találhatnánk! Lényegében teljesen mindegy, hogy milyen gyümölcs az alapja, én most a szezonhoz igazítva almás-körtéset csináltam, ami fahéj nélkül számomra elképzelhetetlen, és ha ehhez adunk még kevés reszelt gyömbért, na akkor aztán tényleg eszméletlen finom lesz! A morzsához használjunk nádcukrot, ez adja meg a finom karamelles ízt és teszi ropogóssá. Zabpehely helyett jöhet bele müzli is – lehet akár natúr vagy ízesített.
A legjobb pedig az, hogy a gyümölcs ereszt egy kevés levest, ami szépen megbújik a ropogós tető alatt, és ez a kettő együtt fenomenális. Azt már meg sem merem említeni, hogy egy kis vaníliafagyival tálalva meg maga a mennyország!

Almás-körtés morzsasüti

Hozzávalók:

75 g zabpehely
3 ek barnacukor
1 marék szeletelt mandula
2 ek liszt
5 dkg olvasztott vaj
3 db közepes méretű alma
2 db közepes méretű körte
fahéj (vagy almás pite fűszerkeverék)
1 ek nádcukor
fél citrom leve és héja
2 cm-es reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket meghámozzuk, és kockára vágjuk. Ízesítjük a fahéjjal (vagy a fűszerkeverékkel), belereszeljük a gyömbért, a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet, majd félretesszük.
2. A zabpelyhet összekeverjük a cukorral, a mandulával és a liszttel, majd ráöntjük az olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük az egészet.
3. Hőálló tálba tesszük a gyümölcsöt, majd beborítjuk a morzsával.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, egészen addig, amíg a teteje megpirul, és alul bugyogni kezd a gyümölcsös lé.

Langyosan, vaníliafagyival az igazi!