Sütnicake sütemény -és tortafesztivál az Iparművészetiben

2014. október 26.
November 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulája. Az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál megrendezésével a szervezők olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak. Az első SÜTNICAKE esemény témája és arculata az Alice Csodaországban mesebeli világa lesz.

A SütniCake Torta és Sütemény Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény.

A rendezvényen és a versenyen közel 30 kiállító vesz majd részt, köztük lesznek a legnagyobb hazai cukrászatok ugyanúgy, mint az új, kisebb kézműves cukrászati manufaktúrák. A fesztiválon való részvétel meghívás útján történik, kifejezetten azért, hogy az eseményen kizárólag a szakma legjelesebb képviselői reprezentálhassák magukat. A szervezők szándéka, hogy ez az esemény hazánk első számú, Sütemény és Torta rendezvénye legyen, melyet hagyományosan minden évben megrendeznek.

A fesztiválon a hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavihessék őket. Az első SütniCake eseményhez az Alice Csodaországban mesebeli világát válaszották témául. Ehhez a témához kapcsolódik a szakma és az amatőr cukrászok számára kiírt torta design verseny témája is. A rendezvény előtti napon, rangos zsűritagok segítségével megválasztják majd a SÜTNICAKE győztes tortáját is. A Torta Design verseny legjobb alkotásait a szervezők kiállítják, és a rendezvény teljes ideje alatt megtekinthetőek lesznek.  

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatói várhatóak, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is programokkal, látványos bemutatókkal várják majd a látogatókat. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás. A programok között szerepel még az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak majd be.