Sütnicake sütemény -és tortafesztivál az Iparművészetiben

2014. október 26. |

November 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulája. Az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál megrendezésével a szervezők olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak. Az első SÜTNICAKE esemény témája és arculata az Alice Csodaországban mesebeli világa lesz.

A SütniCake Torta és Sütemény Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény.

A rendezvényen és a versenyen közel 30 kiállító vesz majd részt, köztük lesznek a legnagyobb hazai cukrászatok ugyanúgy, mint az új, kisebb kézműves cukrászati manufaktúrák. A fesztiválon való részvétel meghívás útján történik, kifejezetten azért, hogy az eseményen kizárólag a szakma legjelesebb képviselői reprezentálhassák magukat. A szervezők szándéka, hogy ez az esemény hazánk első számú, Sütemény és Torta rendezvénye legyen, melyet hagyományosan minden évben megrendeznek.

A fesztiválon a hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavihessék őket. Az első SütniCake eseményhez az Alice Csodaországban mesebeli világát válaszották témául. Ehhez a témához kapcsolódik a szakma és az amatőr cukrászok számára kiírt torta design verseny témája is. A rendezvény előtti napon, rangos zsűritagok segítségével megválasztják majd a SÜTNICAKE győztes tortáját is. A Torta Design verseny legjobb alkotásait a szervezők kiállítják, és a rendezvény teljes ideje alatt megtekinthetőek lesznek.  

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatói várhatóak, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is programokkal, látványos bemutatókkal várják majd a látogatókat. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás. A programok között szerepel még az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak majd be.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet