Különleges élmény egy lovasudvarban

2014. október 28.
Van Takácsiban egy varázslatosan szép hely, közel a természethez, ahol izlandi lovakat nevel egy család a legnagyobb szeretettel és figyelemmel. A PandArte bloggere most egy különleges lovas élményre kalauzol el titeket!

Én igazán – korábban – még soha sem kerültem közel a lovakhoz. Sokszor csak messziről csodáltam őket, aminek részben oka volt pici termetem is. Az Izlandi Lovasudvarban viszont minden természetesen és könnyen ment. Köszönhetően a lovak anyukájának és nevelőjének, Marikának. Aki a lovak minden rezdülését érzi, tudja mi a jó és a rossz nekik, hatalmas szeretettel és odaadással gondoskodik róluk. Így teljes biztonságban érezhettem magam, amikor először ültem fel egy ló hátára! Azt még hozzátenném, hogy az izlandi lovak sokkal kisebbek, mint az átlagos pacik, de jóval nagyobbak, mint a pónik.

Takácsiban ezen a 15 hektáros birtokon, a Kaczur család minden szabadidejét a lovakkal és a tanyán található többi állattal tölti. Nem szokványos lovarda, ahová odamész és fél órát lovagolsz pár ezer forintért… Ide azokat várják, akik tényleg szeretnének megtanulni lovagolni, vagy még inkább a lovak nyelvén beszélni! Ők tudják jól, hogy rengeteget kell ezekkel az állatokkal is foglalkozni, szinte együtt kell élni velük ahhoz, hogy egy különleges, bizalmi kapcsolat alakuljon ki az ember és a ló között. Marikáék pedig minden apró részletet megmutatnak, ami ahhoz kell, hogy ez a kapcsolat kialakuljon. Nem tartanak távol tőlük, sőt sokkal inkább bevonnak minket az összes, állatok körüli tevékenységbe.

A lovasudvar egy gyönyörű tó mellett fekszik, ahol lehet csónakázni, nyáron pedig fürdeni a lovakkal. Persze vannak kutyák is, akik nagyon lelkesek minden új ember láttán, de állatsimogatót is létrehoztak, ami nem csak a kicsiknek okoz csodás élményt! Ja, és házi quaddal még a 15 hektáros birtokot is bejárhatjuk.

Természetesen meg is szállhatunk itt, mi is több napot töltöttünk azzal, hogy legalább a lassú ügetésig eljussunk. Szóval, ha szeretnétek igazán közel kerülni a természethez és az állatokhoz úgy, hogy nem kell messzire utaznotok és több százezer forintot elköltenetek, látogassatok el az Izlandi Lovasudvarba. Itt kipróbálhatod, milyen érzés lenne, ha lenne egy saját birtokod!

PandArte

A galáriáért nagyobb méretben kattints a képre!