TASTECODE- Mágikus világ

2014. november 03.
A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját ‘TASTECODE-od’!

Reggeli a Higgs Field kávézó, valamint a Je Suis Belle ruhakollekció bűvöletében.

A Bazilika melletti kis utcában található Higgs Filed kávézó különös hangulatot biztosít a reggeli elfogyasztásához. Hogy mi is a Higgs Field? Egy elmélet, amely Peter-Higgs Nóbel-díjas tudós szerint, az a mező, amely kitölti az univerzumot. Ez a mező feltétele annak, hogy a részecskék tömeget nyerjenek és azokból bármi keletkezhessen. Az erre a névre keresztelt kávézóban, valóban egy érdekes világ jött létre. A kiállítótérként is funkcionáló térben az ember maga is kiállított műként érzi magát. Beülhetünk akár a kirakatba is, ahonnan érdekes figyelni az emberek kíváncsi, figyelő tekintetét és reakcióit.

A kávézóban november 7-ig megtekinthető az Architecture Uncomfortable Workshop „Bent” című kiállítása, amely az ember és környezetének változó hatásait mutatja be. A kiállítás elemei olyan jól érvényesültek a térben, hogy nehéz volt eldönteni, melyik darab tartozik az AU Műhelyhez és melyik bútorok az állandó tér részei.

Je Suis Belle 2014-es őszi-téli kollekcióját a fekete szín, eltérő anyagkarakterek, valamint különös tónusok jellemzik. Kiss Tibi és Dévényi Dalma kollekcióját perspektíva és az optika különböző tézisei inspirálták. Puha alapanyagok, gazdag textúrák, érdekes vizuális kompozíciók a fekete szín bűvöletében mágikus világot idéznek.

Mindezt tökéletesen egészíti ki Veszprémi Gabriellával – a KOMOD márka tervezőjével-, közösen létrehozott táskakollekció. Sosem találkoztam még ilyen anyaghasználattal, ami elsőre zavarba is hozott. A nem mindennapi, aluminimummal bevont szintetikus bőr táskák önálló szoborlényként érvényesülnek, és jóval strapabíróbbak mint az uzsonnás csomagolások.

Koponya-kávéscsésze logo, különleges dizájn ruhák és kiegészítők, Oreo sajttorta (Domi’s Bake Shop), Casino Mocca kávé, mi így ünnepeltük a Halloweent! 🙂