TASTECODE – Egy csipet elegancia

2014. november 17.
A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját ‘TASTECODE-od’!

Sarki Fűszeres és az Elysian bárhol a világon megállná a helyét, legyen az New York, Párizs, Róma vagy éppen Budapest.

A Sarki Fűszeresről első látásra nekem egy párizsi boulangerie jut eszembe, de a pultban található francia sajtok, az Olaszországból beszerzett húsok, a többségében itthonról származó borok, valamint az üzlet stílusa valóban több országba is elrepít minket. Ami közös, az a magas minőség és az egyszerű elegancia.

Ezt tükrözi az Elysian márka is, ami nevében magában foglalja a szépséget, tökéletességet és a békességet. Ez az összetett világ jelenik meg évről évre az Elysian kollekciókban. A múlt hétvégén a Marie Claire divathét keretén belül debütált 2015-ös tavaszi-nyári kollekció, ami nagy örömünkre, szintén ezt az érzést viszi tovább.

Egy törékeny erős viselet, amihez épp úgy jól passzol egy Crémant d’ Alsace pezsgő, mint a Prosciutto Crudo (levegőn érlelt sonka) szendvics. Az Elysian nő finom és elegáns, de közben játékos és cseppet sem mesterkélt.

A sors fintora, hogy Nemesvölgyi Attila, a Sarki Fűszeres egyik tulajdonosa (akit sokszor megtalálhatunk az üzletben, aktívan részt vesz a vendégek minél teljeskörűbb kiszolgálásában) és Bódis Bogi, az Elysian egyik alapítója egy párt alkotnak. Ahogy ők egymásra találtak, úgy talán nem is kérdés, hogy mennyire illik a hely és ruhakollekció is egymáshoz. Ugyanazok az értékek, látásmód, segítőkészség, elhivatottság, maximalizmus és báj (utóbbi persze Bogira vonatkozik :)…