Balatoni borkarácsonyfa a Városligetben

2014. december 10.
Balaton-kóstoló és az első régiós adventi vásár, december 14-én vasárnap a Műjégpályán: „Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton”.

Hagyományteremtő céllal indul idén az első Balaton régiós adventi vásárt Budapesten: a Balaton legjavát lehet megkóstolni és megvásárolni december 14-én vasárnap Városligetben. A műjégpálya dísztermében reggel 11-től este 9-ig tartó különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki és a kiváló kézműves kínálaton túl akár balatoni hétvégét is lehet majd nyerni vagy kedvezményesen lefoglalni, ha valaki téli Balaton-élménnyel szeretné meglepni szeretteit.

Délután fél 5-től a Balatoni Kör borászai palackjaikból a jégen látványos Borkarácsonyfát állítanak és bort kínálnak a nagyközönségnek, majd fél6-kor átmennek a díszterembe, ahol rövid karácsonyi ünnepséggel folytatják a reggel 11-óta tartó adventi vásárt. Így hozzák el a pesti karácsonyfák alá a Balaton legjavát, az első régiós tematikájú adventi vásárral immár a fővárosban is meghonosítva azt, amire nyugati országokból számos jó példát ismerünk.

A Borkarácsonyfa a műjégpálya vendégei számára ingyenes, a díszteremben tartott Balaton-kóstoló és vásár belépője 2000 Ft, de számos ingyenes belépési lehetőség lesz például játékos Balaton-kvíz formájában.

A Borkarácsonyfa a téli Balaton szépségére és izgalmas kínálatára hívja fel a figyelmet a „Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton!” szlogennel, hogy a tavat szeretők Balaton-élményt ajándékozhassanak egymásnak, akár a kézműves termékekkel, akár egy tóparti Szilveszter, wellness hétvége vagy bortúra formájában.

Kiállítók:

Balatonízlelő kézműves delikatesz termékek, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei és szolgáltatásai, Bergmann Cukrászat (többek közt: új balatoni borbonbonok, bejglik), Gurmi delikatesz, Pach Gábor pálinka- és gyümölcs-wellness, a Kistücsök Étterem delikatesz termékei Balatoni utak, vendéglátás: Bonvino borhotel, Magyar Turizmus Zrt.

Borok:

Bezerics, Bujdosó, Istvándy, Konyári, Laposa, Légli, Pálffy, Szt Donát, Szeremley, Váli, Villa Tolnay, valamint Somlóról díszvendégekként: Tornai és Kreinbacher.

A Balatoni Kör számos meglepetéssel készül a rendezvényre, többek közt a rendezvény kabalájaként menő napszemüveges vitorlázó „hipszter”-Mikulással, fakutyákkal, az első ízben most bemutatott új borbonbonjaikkal (melyek révén csokiba öntve is körbe lehet kóstolni a Balatont), valamint meglepetés-dizájnnal készített kreatív adventi borkoszorún fogják közösen meggyújtani az ezüstvasárnapi gyertyákat a Borkarácsonyfa mellett.