TASTECODE – Édes ízek és ajándékötletek

2014. december 15.
Jönnek az ünnepek és a bekuckózós hideg napok, amikor másra sem vágyunk, csak édes, mázas cukor dömpingre és ajándékötletekre. Ezért a TASTECODE bloggere mostantól pár olyan helyet is bemutat, ahol a reggelizni vágyók elmerülhetnek az édességekben és olyan magyar tervezőket, akiknek egyes darabjai különlegessé teszik a meghitt pillanatokat.

A Cake Shop Budapest és Karman Jewelry is különlegességekkel készültek az ünnepekre.

A József Attila utcán sétálva, a kirakatban készült házi finomságokat nézve, mindig otthonos és ünnepi hangulat fog el. A bolt szemünk elé tárja a gondos készülődés folyamatát, betekintést enged nekünk a színfalak mögé, ami meghittséget és az otthoni sütés körüli forgolódás élményét juttatja eszembe.

Persze itt nem csomósodik össze a töltelék, esik össze a piskóta és törik szét a csokimáz. Hagyományos édességek mellett, mint a habcsók, bejgli és mézeskalács, olyan különlegességek is megtaláhatóak, mint az oreo sajttorta, macaroon vagy a gluténmentes, cukormentes répatorta.

Karman Jewelry érzékien megformált ékszerei szintén ünnepi köntösbe bújtak. Kármán Orsi alkotásai között éppúgy megtalálhatóak a könnyed, finom darabok, mint a laza és vagány kiegészítők.

És nem csak a sütemények és az ékszerek gondoskodnak az emelkedett hangulatról, de a dekorációk is. Selyempapírba bújt egyedi kézműves remekek és papír hópelyhek gondoskodnak a részletekről. Ezeket az apró figyelmességet kell jól elraktároznunk magunkban.

Találkozunk jövőre, addig is kellemes ünnepeket kívánunk nektek!