Szén, ami tisztítja a vizet?

2015. január 07.
A PandArte bloggere most egy olyan speciális kulacsot mutat be nektek, ami egy széndarab segítségével nemcsak megszűri a vizet a káros anyagoktól, de ásványi anyagokkal is dúsítja!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én annyira nem bízok a csapvízben, eladási mutatók szerint pedig az utóbbi években hazánkban is megnőtt az ásványvíz fogyasztás. Ez persze nem feltétlenül jó, hiszen kimondhatatlanul sok műanyag vizes palackot használunk el. Alternatív megoldásként már nálunk is megjelentek a különböző kancsós vízszűrők, vagy a kisebb kulacsos változatok, amik közük én most egy olyat mutatok be nektek, ami szén alapú szűrővel működik!
Már a 17. század óta működik

Évente több mint 22 milliárd műanyag vizes palackot dobunk ki világszerte. Pedig nem kellene. A binchotan aktív szenet a 17. század óta használják Japánban víztisztítóként. Csökkenti a klór-, az ásványi anyag tartalmat és helyreállítja a pH egyensúlyt. A binchotan szén hihetetlenül porózus, felületén apró üregek találhatók minden irányban. Csupán 1 gramm felülete meghaladja az 500 m2-t (ami kb. egy tizede egy focipályának.)

Tisztítja és ásványi anyagokkal dúsítja a vizet

A köztudatban aktív szénként ismert és felszíne vonzza a szennyező ionokat, ahol azok megtapadnak. Ugyanakkor olyan ásványi anyagokkal dúsítja a vizet, mint a kalcium, vas és magnézium, amelyek fokozzák annak ízét és pozitív egészségügyi hatásait. A szénalapú filterrel ellátott edények megbízható alapossággal szabadítják meg a csapvizet a káros, elszíneződést, kellemetlen mellékízt és szagot kiváltó anyagoktól.

Kompakt megoldás

A kulacsot azért tartom jó megoldásnak, mert mindig velem lehet. Biztonságosan, erősen zárható, így nem kell attól félni, hogy elázik minden. Én például sokat szenvedek a 1.5 literes ásványvizes palackkal a válltáskáimban, mert anélkül nem indulok el itthonról, akár a munkahelyemre megyek, akár mozogni. Szimpatikus ez a kompakt megoldás. Finom, tiszta vizet ihatok bármikor, amikor csak megszomjazok.

Eau Good szénszűrős kulacs

Ha a binchotan szénszűrőt az eau good üveggel naponta használjuk, akkor napi egy feltöltéssel három hónapig használható. Ezután újra fel lehet tölteni, ha a szűrőt forró vízben 10 percig áztatom, majd hagyom megszáradni. Így a következő három hónapban is használható. Innen könnyen megrendelhetitek, ha szeretnétek kipróbálni!

Bővebb információ itt!